După 11 ani de la ultima participare la Festivalul Internaţional de la Sibiu, Teatrul Regina Maria a fost invitat din nou în cel mai important festival teatral din ţară.

Orădenii se vor prezenta la Sibiu cu spectacolul "În inima nopţii - Episodul Hamlet", după un scenariu de Gavriil Pinte, cu inserţii de George Banu şi Monique Borie. Reprezentanţiile sunt programate pe 16 şi 17 iunie, de la ora 22, pe o scenă mobilă care va fi instalată în Piaţa Mare din Sibiu.

Spectacolul, regizat tot de Gavriil Pinte, s-a bucurat de aprecierea publicului şi a criticii de specialitate. "În inima nopţii - Episodul Hamlet" a fost desemnat cea mai bună producţie la Festivalul Internaţional de Teatru de la Oradea, primind totodată şi premiul pentru scenografie (Roxana Ionescu).

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu este considerat cel mai important eveniment de acest de gen din ţară. Aflat la cea de-a XXII-a ediţie, evenimentul se desfăşoară în perioada 12-21 iunie şi reuneşte participanţi din 70 de ţări în cadrul celor 427 de evenimente programate.

"Trupa orădeană este mândră să facă parte din lista de invitaţi, cu atât mai mult cu cât la renumitul festival participă cele mai bune spectacole din ţară. De asemenea, din străinătate au fost selectate nume mari ale teatrului: Andrzej Seweryn, cel mai mare actor al Poloniei şi director de teatru, dramaturgul german Renate Knlett, iar capete de afiş sunt spectacolul polonez Courtney Love şi cel grecesc- Iliada", precizează reprezentanţii Teatrului Regina Maria într-un comunicat.

Tot la Sibiu, Teatrul Regina Maria va participa şi la Bursa de Spectacole, unde vor avea loc întîlniri între artişti, companii şi directori de teatre, festivaluri şi organizaţii culturale. Din partea teatrului orădean va fi prezent la eveniment directorul general Daniel Vulcu. "Invitaţia adresată domniei sale şi participarea sa se datorează managementului consistent şi susţinut care a dus în acest an la includerea FITO în cadrul reţelei europene Europe for Festivals, Festivals for Europe (EFFE)", mai arată reprezentanţii teatrului orădean.

EFFE este o iniţiativă a Asociaţiei Festivalurilor Europene şi reprezintă o reţea a festivalurilor care se evidenţiază prin calitatea artistică şi impactul pe care îl au la nivel local, naţional şi internaţional. Pe perioada 2015-2016, FITO va beneficia de eticheta EFFE, care aduce un plus de vizibilitate şi recunoaştere a calităţii şi valorii evenimentului.

Pe de altă parte, Teatrul Regina Maria a mai anunţat, joi, că spectacolul O mie şi una de frontiere (Povestea lui Aladin), de Radu Dinulescu, a câştigat Premiul pentru Scenografie în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru Atelier organizat la Sfântu Gheorghe. De asemenea, spectacolul a fost propus şi pentru Premiul special al juriului.