Încă din 1954, Societatea Comercială de Vânzări Legitimaţii de Călătorie Voiaj CFR îşi avea sediul în Oradea pe partea pietonală a străzii Republicii, în clădirea Bazar. Agenţia de bilete CFR se identifica, de altfel, pentru toţi orădenii cu respectiva clădire, fiind totodată un punct de reper pentru cetăţenii oraşului.

Din primele zile ale acestui an, însă, agenţia are un sediu nou, pe strada Roman Ciorogariu, vizavi de Episcopia Ortodoxă, în spaţiul unde până nu demult a funcţionat o mică librărie. În timp ce pentru spaţiul de pe Republicii CFR plătea o chirie lunară de 1.000 de euro, în noul sediu chiria este de 700 de euro pe lună.

Reprezentanţii agenţiei spun că, pe lângă faptul că pe Republicii chiria era prea mare, şi suprafaţa vechiului sediu depăşea nevoile instituţiei, în condiţiile în care numărul de călători CFR a scăzut constant şi semnificativ.

Timp de aproape opt ani, CFR a achitat lunar o chirie de 1.000 de euro familiei fostului rector al Universităţii, Teodor Maghiar, după ce fiii acestuia, Doru şi Adrian Maghiar, au cumpărat spaţiul de pe Republicii de la Direcţia Imobiliară a Primăriei, pe vremea când această structură era condusă de Andrei Krausz, iar primar era actualul senator PDL Petru Filip. De altfel, preţul extrem de mic al vânzării (doar 1,15 miliarde lei vechi) a provocat în acea vreme suspiciuni puternice privind corectitudinea contractului dintre Primărie şi familia Maghiar.