Parchetul Bihor a anunţat luni trimiterea în judecată a primarului comunei Chişlaz, Tripo Ştefan, pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual în formă continuată, uz de fals şi instigare la fals sub semnătură privată.

Odată cu Tripo a fost trimis în judecată şi administratorul unei firme de construcţii, SC Spridoncris SRL, cu care edilul a semnat un contract pentru realizarea unui cămin cultural în satul Chiraleu.

Potrivit unui comunicat de presă, în calitatea sa de primar, în anul 2008 Tripo a decontat firmei Spridoncris, administrată de Spridon Cristian, suma de 57.842 lei ca avans pentru lucrări de construcţie care, însă, nu erau executate.

Tot Tripo, în înţelegere cu afaceristul, a indus în eroare Ministerul Culturii pentru a obţine o finanţare nerambursabilă în valoare de 560.000 lei, în anul 2008, pentru finalizarea căminului cultural, folosindu-se de acte falsificate ce atestau în mod nereal încheierea lucrărilor de către firma Spridoncris SRL, banii fiind folosiţi de administratorul acesteia în alte scopuri.

Cu toate că, la indicaţiile primarului Tripo, comisia de recepţie a semnat şi recepţionarea lucrării, căminul cultural din Chişlaz nu există, în realitate, nici acum, tocmai pentru că nu a fost finalizat.