Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Pasztor Sandor, demonstrează că sângele apă nu se face. După ce a decis să promoveze în stil popular cursele externe ale Ryan Air între Oradea şi Milano, recent inaugurate, liderul UDMR-ist a hotărât o „diviziune a muncii” cu iz de discriminare între folcloriştii din cele două ansambluri aflate în subordinea sa.

Concret, miercurea trecută, când pe Aeroportul Oradea a aterizat primul avion venit de la Milano (Bergamo), pentru marcarea evenimentului au fost mobilizaţi dansatorii şi cântăreţii Ansamblului folcloric Crişana, puşi să execute pe pista modernizată un moment artistic cu specific bihorenesc.

Pe de altă parte, însă, sâmbătă, în Italia au fost duşi să „promoveze” cursa Milano (Bergamo) - Oradea folcloriştii de la Ansamblul maghiar Nagyvarad, chit că evenimentul nu mai era, deja, după trei zile, o „inaugurare”.

„Momentul a avut menirea de a surprinde pasagerii îmbarcaţi spre Oradea şi totodată de a promova cursa de Milano. Ansamblul artistic Nagyvarad a susţinut câteva dansuri specifice zonei noastre, de aproximativ 15 minute”, a transmis ulterior, printr-un comunicat de presă, CJ Bihor, care s-a îngrijit ca momentul să fie imortalizat de fotografi profesionişti.

În concluzie, dacă urmaşii dacilor şi romanilor au fost lăsaţi să cânte acasă, cei ai lui Attila, sub pretextul unei prestaţii de un sfert de oră pe pista aeroportului italian, s-au ales măcar cu un sejur pe meleagurile lui Traian, pe banii bihorenilor. Curat echitabil...