În cadrul vizitei de vineri din Oradea, premierul Victor Ponta a făcut şi un tur al fabricii Faist Mekatronic, din parcul industrial. Însoţit de ministrul economiei, Constantin Niţă, şi de cel delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism, Ponta a aflat de la şefii companiei orădene cum se produc în hala de pe Şoseaua Borşului piesele şi componentele pentru maşini.

În timp ce trecea pe culoarele fabricii, Ponta a fost oprită de o angajată, care l-a rugat să-şi facă o poză cu ea. "Cu cea mai mare plăcere! Şi culoarea e potrivită", a spus Ponta, referindu-se la uniformele roşii ale angajaţilor din acea secţie.

La finalul turului, premierul s-a oprit în faţa jurnaliştilor, pentru o scurtă declaraţie, precizând că de regulă este invitat în fabrici unde a oferit şi sprijin, dar la Oradea a văzut "un proiect care s-a dezvoltat extraordinar de mult, fără să primească niciun leu sau niciun euro sprijin".

"Atunci am venit să-i felicit şi să mă bucur că şi în perioadă de criză a fost o dezvoltare, să mulţumesc pentru locurile de muncă şi să adresez de aici o invitaţie către toate companiile de a accesa fie schemele de ajutor de stat pe care le-am adoptat atât pentru investiţii mari, cât şi pentru întreprinderi mici şi mijlocii, şi de a se pregăti pentru accesarea fondurilor europene care sunt alocate în noul program 2014-2020", a declarat Victor Ponta.

Prim-ministrul a amintit că, de la 1 octombrie, Guvernul a redus contribuţiile de asigurări sociale pentru angajaţi şi le-a dat asigurări oamenilor de afaceri că nu va creşte impozitele şi taxele.

În final, după ce o altă angajată Faist i-a cerut premierului să-şi facă o fotografie împreună, Ponta s-a pozat cu întreaga echipă de conducere.