Site-urile revistelor People şi US Weekly citează surse care susţin că Mel Gibson, în vârstă de 54 de ani, şi Oksana Grigorieva, în vârstă de 39 de ani, s-ar fi despărţit în urmă cu ceva vreme. Totuşi, purtătorul de cuvânt al actorului din "Braveheart" a refuzat să comenteze aceste informaţii.

Mel Gibson a recunoscut în public că are o relaţie cu Oksana Grigorieva imediat după ce a cerut divorţul, în aprilie 2009, de soţia sa Robyn, după o căsnicie care a durat aproape 30 de ani.

Pe site-ul revistei People se afirmă că cei doi "au mers pe drumuri separate", potrivit unor prieteni ai cuplului, care au precizat că despărţirea a fost una amiabilă şi că foştii parteneri de viaţă speră să o poată creşte împreună pe fiica lor, Lucia. Acesta este cel de-al optulea copil al lui Gibson.

Oksana Grigorieva, pianistă şi fost model, şi-a lansat albumul de debut în august 2009. Mel Gibson, celebrul regizor al filmelor "Patimile lui Christos" şi "Apocalypto", a regizat videoclipurile a patru dintre piesele incluse pe acest album. Oksana Grigorieva mai are un fiu, adolescent, împreună cu Timothy Dalton, fost interpret al lui James Bond.

Gibson a fost crescut în Australia şi în anii '90 a fost unul dintre cei mai populari şi mai bine plătiţi actori din lume. A câştigat două premii Oscar, la categoriile "cel mai bun regizor" şi "cel mai bun film", în 1995, cu pelicula "Inimă neînfricată".