După ce au făcut un stagiu de practică în restaurante din Franţa, Anglia şi Spania, 21 de elevi de la Colegiul Economic din Oradea le-au arătat colegilor ce au învăţat.

Liceenii au îmbrăcat uniformele de "chefi" şi, luni, au gătit o sumedenie de preparate specifice ţărilor în care au fost, pe care le-au oferit spre degustare. Le-au oferit astfel colegilor şi profesorilor Clafoutis avec cerises, Crevettes avec de riz, Fish and chips, Typical English breakfast, Paella, Patata tortilla, Tapas, Palmeras de azucar.

Potrivit profesoarei Maria Koteles, coordonatoarea proiectului "Mobilităţi în Europa în vederea formării profesionale", mai urmează să meargă în practică în localuri din vestul continentului încă două serii de elevi ai Colegiului Economic. Finanţat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+, proiectul se adresează exclusiv elevilor de clasa a X-a, profil Alimentaţie, şi presupune organizarea de stagii de practică de două săptămâni în ţările partenere, adică Franţa, Anglia, Spania, Italia şi Portugalia.