Pompierii militari au intervenit, duminică, în cazul unei mașini care a luat foc după ce s-a răsturnat la intrare în oraşul Beiuş. Şoferul a reuşit să iasă singur dintre fiare. 

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, accidentul rutier a fost semnalat prin apel la 112 duminică dimineaţa în jurul orei 9.

La faţa locului s-au deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospecială cu apă şi spumă şi modul descarcerare şi o autospecială de prim-ajutor SMURD din cadrul Detaşamentului de Pompieri Beiuş.

Când au ajuns la locul accidentului, pompierii au constatat că în partea din spate a autoturismului izbucnise un incendiu pe care au reuşit să-l stingă în câteva minute.

Din fericire, şoferul maşinii a reuşit să iasă singur din maşina răsturnată, iar apoi a fost preluat de echipajele de urgență şi transportat la Spitalul din Beiuş. 

Tot duminică, un echipaj din cadrul Detaşamentului 1 de Pompieri Oradea s-a deplasat în Nojorid, unde a intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o magazie de lemne din curtea unei gospodării. Pompierii au reuşit să stingă flăcările într-o oră, pagubele fiind la 5 metri cubi de lemne de foc şi alte materiale depozitate în magazie.

Cel mai probabil focul a pornit din cauza depozitării cenuşii şi jarului nestins în apropierea materialelor combustibile.

Apoi, în jurul orei 17.40, pompierii beiuşeni au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la acoperişul unei locuinţe în Beiuş. Au fost mobilizate trei echipaje de pompieri cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă de prim-ajutor SMURD, care au reuşit să împiedice extinderea flăcărilor la întregul imobil şi să stingă incendiul în 45 de minute.

Focul a fost provocat cel mai probabil de jarul sau scânteile dintr-un coş de fum deteriorat. Flăcările au distrus acoperişul din lemn cu învelitoare din ţiglă pe o suprafaţă de 15 mp şi s-a deteriorat tâmplaria din profil PVC. Din fericire nicio persoană nu a fost rănită.