După ce anul trecut a deschis un centru after school pe lângă şcoala gimnazială din Tărian, cu fonduri europene nerambursabile, Primăria comunei Girişu de Criş a dat în folosinţă, joi, şi o "extensie" a acestuia, realizată cu resurse din bugetul propriu. Este vorba despre o sală de mese construită, amenajată şi dotată la cele mai pretenţioase standarde, pentru cei 300 de preşcolari şi elevi ai grădiniţei şi şcolii.

"Sala de mese completează centrul after school pentru care în urmă cu 6 ani am câştigat fonduri europene nerambursabile de 1,31 milioane lei", a declarat primarul comunei, Ioan Paşca, aflat la al patrulea mandat.

Potrivit acestuia, lucrările pentru construirea au fost în valoare de 478.050 lei, iar pentru dotare s-au cheltuit 34.334 lei. Din această sumă, 12.278 lei au costat activele fixe, adică maşina de gătit, frigiderele şi aparatura electrocasnică, iar diferenţa de 22.055 lei obiectele de inventar - mobilier, veselă, tacâmuri, ustensile de bucătărie.

"Sala de mese are o capacitate de 80 de locuri pe serie şi va fi folosită pentru ca toţi elevii şcolii şi copiii de grădiniţă să beneficieze zilnic de câte o masă caldă, adică două feluri de mâncare plus desert", a mai spus la deschidere primarul Ioan Paşca.

Cheltuielile pentru prepararea hranei calde sunt asigurate de Primăria comunei Girişu de Criş şi, în măsură mai mare, de o organizaţie neguvernamentală din Cluj cu care aceasta a încheiat un parteneriat.

"O zi pe săptămână cheltuielile le suportă Primăria, iar patru zile Fundaţia Dorcas din Cluj, cu care colaborăm datorită Bisericii Betania din Oradea", a explicat primarul.

La mica festivitate prilejuită de inaugurarea sălii de mese au oficiat o scurtă slujbă religioasă un preot ortodox şi unul catolic, după care participanţii au asistat la un spectacol folcloric oferit de ansamblul Stelele Bihorului din Oradea.