Primarul orădean Ilie Bolojan, preşedinte al organizaţiei municipale a PNL, şi-a anunţat demisia, în cadrul Biroului Permanent al partidului, desfăşurat luni la Bucureşti, tot ca efect al rezultatelor slabe obţinute în alegerile europarlamentare de duminică, în urma cărora au demisionat şi fruntaşii PNL Crin Antonescu şi Klaus Iohannis.

Informaţia a fost făcută publică de Bolojan în cadrul emisiunii "Vocile Bihorului", de luni seara, de la Digi24 Oradea. "Am luat cuvântul la începutul şedinţei Biroului Permanent şi am spus că voi demisiona din funcţia de vicepreşedinte al PNL şi din cea de membru al Biroului Politic Central pentru că eu cred că trebuie să-mi asum o răspundere indirectă asupra a ceea ce s-a întâmplat în arealul de care am răspuns".

Primarul orădean a pus gestul său pe seama rezultatului slab obţinut de PNL în plan local: între 11 şi 12% în Oradea şi până în 17-18% în Bihor. "Rezultatul obţinut de PNL în Oradea la aceste alegeri europarlamentare ne nemulţumeşte", a spus liberalul

Ilie Bolojan crede că partidul are o problemă de leadership naţional şi că a primit un semnal în acest sens de la electorat. "Electorii noştri au avut tendinţa generală de a nu se duce la vot. Pe de o parte nu au constatat proiecte liberale în guvernarea USL din ultimii doi ani. Pe de altă parte, noi nu le-am explicat care au fost raţiunea şi conjuctura în care PNL a ieşit de la guvernare. Campania PSD toxică de tipul USL trăieşte şi de culpabilizare a liberalilor a avut succes".

Liderul PNL Oradea a mai declarat că o alianţă sau o fuziune se poate face doar cu PDL, alianţă ce ar aduna cel puţin 27 de procente şi ar putea constitui o alternativă reală la PSD.