După ce în ultimele săptămâni, la fiecare apariţie publică, a criticat unificarea Oradiei cu Sînmartinul, prezentând dezavantajele de care orădenii şi sînmartinenii ar trebui să ţină cont la vot, preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, a dat-o la întors.

Duminică seară, când era previzibil că referendumul va fi invalidat din lipsă de cvorum, social-democratul a scris pe pagina sa de Facebook că ideea unificării este bună, dar organizatorii ei au eşuat lamentabil. Luni, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PSD Bihor, Mang a reiterat ideea eşecului primarului Ilie Bolojan, precizând că problema unificării Oradiei cu Sînmartin nu-i preocupă acum pe orădeni, care se aşteaptă la altceva de la Primărie.

„Cetăţenii sunt convins că aşteaptă să aibă un oraş mai puţin poluat, un CET care să funcţioneze 100%, care să le dea căldură şi apă caldă la un preţ convenabil, îşi doresc locuri de muncă mai bine plătite, proiecte europene care să fie realizate fără bâlbâieli şi în condiţiile legii, îşi doresc să se termine în acest an aceste proiecte ca să nu le plătim din banii noştri anul viitor, îşi doresc şcoli bine dotate, o universitate care să fie la nivelul celorlalte universităţi mari din ţară. Îşi doresc respect din partea administraţiei locale şi a oamenilor politici, în general”, a detaliat liderul PSD Bihor.

Întrebat de BIHOREANUL, în acest context, dacă el susţine sau nu unificarea celor două localităţi, Mang a spus că unificarea este bună, dar momentul nu este potrivit. „Peste 5-10 ani, când se va ajunge în stadiul în care se poate face, unificarea va fi bună”, a declarat, evaziv, Mang.

Pentru că jurnaliştii au insistat să detalieze care e stadiul potrivit pentru unificare, PSD-istul a spus că atunci când şi localităţile vecine vor avea străzile asfaltate, reţele de canalizare şi apă curentă se poate vorbi de unificare. „Zona Metropolitană trebuie dezvoltată şi, peste ani de zile, când localităţile vor ajunge la un nivel de confort asemănător cu cel din municipiu, poţi discuta de o unificare”, a mai spus social-democratul.

Liderul PSD Bihor a mai declarat că formaţiunea pe care o conduce aşteaptă un raport detaliat al cheltuielilor Primăriei Oradea cu campania referendumului.

În final, Mang i-a transmis şi un avertisment primarului Ilie Bolojan, arătând că duminică după amiază mulţi orădeni au primit SMS-uri semnate cu numele edilului şi prin care erau îndemnaţi să meargă la vot. „Colegul meu Liviu Dragnea aşteaptă o sentinţă, sperăm favorabilă, tot pentru că a trimis SMS-uri”, a avertizat Mang.

Citeşte pe această temă şi articolele:

Mang îndeamnă oamenii să meargă la referendum şi să voteze „cum consideră de cuviinţă”

După ce s-a fălit că vrea să-l înfrunte pe Bolojan, Mang a lipsit de la dezbaterea televizată despre Oradea Mare (FOTO)

Surpriză: Deşi provenit din PSD, prefectul Claudiu Pop îndeamnă cetăţenii să voteze pentru Oradea Mare la referendumul din 10 mai