Locotenentul Cristian Herţe, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, a declarat, marţi, pentru BIHOREANUL că, în urma incendiului devastator care a avut loc luni seară la maternitatea din Giuleşti, echipajele de căutare-salvare ale instituţiei vor face misiuni de recunoaştere în Spitalul de Obstetrică Ginecologie de la Oradea.

"În urma incendiului de ieri, de la Bucureşti, un echipaj de căutare salvare din cadrul Detaşamentului I al ISU Crişana a organizat o acţiune de recunoaştere în teren, pentru a verifica starea căilor de evacuare în situaţii de urgenţă, să nu fie obturate, blocate, cu diferite materiale şi obiecte. Aceste misiuni au început azi (n.r. marţi) şi se vor desfăşura pe parcursul a patru zile, cu fiecare tură de serviciu din cadrul Detaşamentului", a declarat locotenentul Herţe.

Potrivit acestuia, echipele sunt formate din câte patru pompieri, iar acţiunile durează aproximativ două ore. "Acolo s-au mai făcut exerciţii de simulare în caz de incendii, dar acum facem această recunoaştere pentru o vizualizare mai clară a căilor de evacuare şi pentru a preveni probleme legate de acces", a mai spus Herţe.

Patru nou-născuţi au murit, un bebeluş este în stare foarte gravă, iar alţi şase sunt stabili, dar cu arsuri pe suprafaţa corpului, în urma incendiului petrecut luni seară la Maternitatea Giuleşti. Ministerul Sănătăţii, dar şi Parchetul General au demarat anchete pentru a stabili concret împrejurările în care a izbucnit incendiul devastator. Toţi pacienţii spitalului au fost evacuaţi şi transferaţi la alte unităţi din Capitală.