Războiul vecinilor din Peninsula Iberică a fost câştigat de Spania, cu scorul de 1-0. Golul lui Villa din minutul 63 a fost de ajuns pentru a-i duce pe spanioli în sferturi, în detrimentul Portugaliei. Cristiano Ronaldo, căpitanul portughezilor, care nu a impresionat deloc la Campionatul Mondial din Africa de Sud, a părăsit competiţia cu un gest deloc plăcut.

Fotbalistul pentru care Real Madrid a scos din bancă 93 de milioane de euro, a avut o evoluţie invizibilă în meciul cu spaniolii din optimi. La final, Cristiano Ronaldo a pus punct prestaţiei sale lamentabile cu un gest văzut de sute de milioane de spectatori. Imediat cum partida cu Spania s-a încheiat, una dinte camerele televiziunilor l-a luat în colimator pe starul portughez. Un cameraman s-a apropiat de Ronaldo, dar fotbalistul, plin de nervi, a tras un scuipat pe direcţia acestuia.

Gestul internaţionalului portughez a stârnit reacţii vehemente în presa internaţională şi pe reţelele de socializare, unde fanii au criticat gestul starului de la Real.