Consiliul Judeţean Bihor a anunţat, joi, că au fost desemnate firmele care se vor ocupa de proiectarea bazinelor didactice de înot din Nucet şi Săcueni.

Proiectele au fost anunţate la începutul anului trecut, însă sunt încă în stare incipientă. Iniţial, Agenţia de Dezvoltare Durabilă a judeţului a scos la licitaţie proiectarea şi execuţia celor două bazine, însă fără succes. Mai precis, s-au organizat trei licitaţii pentru bazinul de la Nucet şi trei licitaţii pentru cel de la Săcueni. Niciuna dintre ele nu a avut ofertanţi.

Astfel, CJ Bihor a decis să "rupă" caietele de sarcini şi să liciteze întâi, separat, doar proiectarea bazinelor.

Potrivit informării trimise joi, la cele două licitaţii s-au prezentat câte 10 firme.

După parcurgerea etapelor de selecţie, pentru proiectarea bazinului de la Nucet a fost declarată câştigătoare firma SC Proexco SRL din Bihor, care a ofertat valoarea de 94.440 lei, în timp ce în  studiul de fezabilitate suma era estimată la 158.785 lei.

Pentru proiectarea bazinului din Săcueni a fost selectată firma SC Dat Constructiv SRL din Bucureşti, valoarea licitată fiind de 124.000 lei, mai puţin de jumătate din valoarea estimată în studiul de fezabilitate (257.865 lei).

"Termenul de realizare a proiectelor tehnice este de trei luni, pentru perioada martie – iunie 2018, astfel încât, deja în luna iulie am putea începe licitaţia pentru execuţie, cel mai probabil pentru ambele oraşe", a transmis, prin comunicat, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor Pásztor Sándor.

Investiţiile se vor derula prin Agenţia de Dezvoltare Durabilă Bihor, structură ce cuprinde Consiliul Judeţean Bihor, trei municipii şi şase oraşe din judeţ, având ca principal obiectiv de activitate derularea unor proiecte de infrastructură majoră. 

În cadrul aceluiaşi proiect, pe viitor, se doreşte amenajarea unor bazine didactice de înot şi în Salonta, Beiuş, Valea lui Mihai, Marghita, Vaşcău şi Ştei.

Citeşte aici şi: Primele bazine didactice de înot din judeţ vor fi făcute la Săcueni şi Nucet. Vezi cum vor arăta! (FOTO)