Jocul anti-sportiv pe care l-a dictat elevilor săi l-a făcut pe tehnicianul echipei de baschet SCM U Craiova, Oliver Popovic, să-şi piardă poziţia.

În ultimul sfert al meciului ce a avut loc duminică seară la Arena Antonio Alexe, antrenorul craiovenilor şi-a îndemant elevii să faulteze, ca să fie eliminaţi. Rând pe rând, de pe teren au ieşit Bureau, Burlacu, Hargrove, Pantic şi Popescu. Popovic a susţinut că a fost enervat de atitudinea arbitrilor, care, în opinia lui, i-au favorizat pe orădeni în primele două sferturi. "În prima jumătate s-a făcut tot posibilul ca Oradea să câştige", a declarat tehnicianul, imediat după meci.

Decizia l-a costat, însă, căci marţi clubul a anunţat că s-a despărţit amiabil de Popovic. Interimatul băncii tehnice va fi preluat de Vladimir Vuksanovic.

Atitudinea craiovenilor a fost criticată pe faţă şi de tehnicianul CSM CSU Oradea. "Mi se pare absolut ruşinos ceea ce s-a întâmplat. Este o lipsă crasă de respect, crasă, a echipei din Craiova. Începând cu antrenorul echipei din Craiova, întrucât el a dictat această mişcare. Este o lipsă de respect adresată competiţiei din România. Este o lipsă de respect adresată adversarului. Însă în primul rând este o lipsă de respect pe care au arătat-o publicului prezent în sală şi publicului din ţară care a urmărit partida la televizor. (...) În orice ţară din această lume o astfel de atitudine ar fi pedepsită. Nimeni nu are voie să-şi bată joc de public şi de baschet. (...) Din punctul meu de vedere este inadmisibil ceea ce s-a întâmplat şi sunt de părere că o astfel de atitudine trebuie sancţionată întrucât este dăunătoare imaginii acestui sport", a declarat Cristian Achim.

Antrenorul orădenilor este convins că Popovic a vrut doar să mute atenţia de la o înfrângere clară pe teren.

CSM CSU Oradea a câştigat partida cu SCM U Craiova cu scorul 98-76, stabilind astfel un record pentru clubul orădean: 12 victorii consecutive.