Baschetbaliştii de la CSM U Oradea au disputat miercuri seară, în Arena "Antonio Alexe", ultimul joc de verificare pe teren propriu dinaintea începerii sezonului oficial. Jucătorii pregătiţi de antrenorul Cristian Achim au primit vizita bulgarilor de la Balkan Botevgrad, o echipă care sezonul precedent a ajuns până în semifinalele campionatului naţional.

Din păcate, şi valoarea adversarului, dar şi prestaţia sub aşteptări a orădenilor în acest joc au făcut să consemneze şi primul eşec din seria amicalelor din această vară pentru sportivii orădeni, care în final au fost nevoiţi să se recunoască învinşi cu scorul de 51-59.

Din echipa orădeană nu au făcut parte la acest joc Adrian Guţoaia şi Vujadin Subotic, accidentaţi, iar acest lucru s-a văzut din plin, jocul gazdelor de această dată fiind plin de nereuşite.

Primul sfert a fost echilibrat, oaspeţii încheindu-l totuşi în avantaj, cu scorul de 19-17. Au urmat apoi zece minute în care jucătorii de la CSM U nu au reuşit să marcheze decât 6 puncte, bulgarii înscriind 13, astfel că la pauza mare tabela de marcaj indica scorul de 32-23 pentru Balkan Botevgrad.

După pauza mare situaţia s-a mai echilibrat, dar din nou nu s-au marcat puncte multe, orădenii cedând şi sfertul III cu scorul de 14-18. În fine în ultimele zece minute, gazdele au reuşit să se apropie de adversar pe tabelă, în special pe final, sfertul IV revenind CSM-ului cu 14-9, astfel că rezultatul final a fost 59-51 pentru echipa bulgară, care a câştigat pe merit această partidă.

Din păcate, jocul orădenilor a suferit mult în special la finalizare în această confruntare, iar pivotul Gary McGhee a fost din nou destul de şters.

"A fost o înfrângere, însă rezultatele contează mai puţin în această perioadă, tot ceea ce este important este ce concluzii tragem şi cum vom evolua de aici încolo. Poate este bine să vină şi câte un duş rece uneori, deşi nu ne-am propus aceasta, cu siguranţă. Să sperăm că lucrurile vor decurge cum ne dorim în viitor. Sunt multe aspecte care trebuie îmbunătăţite şi pe care va trebui să le îmbunătăţim, pentru că dacă nu, vom avea foarte mari probleme. Deşi a contat absenţa celor doi jucători, noi trebuie să facem faţă şi cu ceilalţi jucători. Echipa bulgară este foarte bună, iar în sezonul oficial ne va aştepta meciuri îngrozitor de grele, dar ştiam lucrul acesta. Va fi într-adevăr un campionat foarte, foarte dificil, nu doar pentru noi, pentru toată lumea", a declarat la final, pentru BIHOREANUL, antrenorul echipei orădene, Cristian Achim.


CSM U Oradea - Balkan Botevgrad (Bulgaria) 51-59(17-19, 6-13, 14-18, 14-9)

Marcatori CSM U: Radovan Markovic 16 p(3x3), Daniel Dillon 10, Marcus Hatten 6(1), Ante Krapic 5(1), Gary McGhee 4, Rareş Paşca 4(1), Horia Hora 3(1) şi Daniel Popeascu 1 punct. A mai jucat Sergiu Pop.

Marcatori Balkan Botevgrad: Vukota Pavic 17 puncte, Milan Milanovic 13, Peja Stamenkovic 12, Ivan Lilov 8, Pavel Marinov 4, Tencho Tenchev 3 şi Stanislav Valdinov 2 puncte.


Echipa bulgară s-a aflat într-un turneu de jocuri amicale în România, unde a mai disputat trei partide, 68-76 şi 79-69 cu SCM U Craiova şi 81-82 cu BC Timişoara.

Pentru CSM U Oradea urmează ultimul amical sâmbătă, de la ora 18, în deplasare, la Tg. Mureş, cu echipa locală BC Mureş.

Primul joc oficial pentru CSM U Oradea în noul sezon va avea loc pe data de 26 septembrie, când în primul tur al  Cupei României va primi replica formaţiei CSU Sibiu.