Prefectura Bihor a anunţat joi, printr-un comunicat de presă, că înainte cu două zile, marţi, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a demarat procedura de achiziţie pentru "remedierea lucrărilor existente şi finalizarea construirii Variantă de Ocolire Săcueni".

"În data de 4 iunie 2019 a fost publicat pe platforma Sistemului Informatic Centralizat de Achiziţii Publice (SICAP) anunţul de participare pentru procedura de achiziţie publică pentru proiectare şi execuţie remediere lucrări existente şi finalizare lucrări rămase de executat la obiectivul Varianta de Ocolire Săcuieni", a arătat Prefectura.

Conform acesteia, proiectul are o valoare estimată de 47,360 milioane lei fără TVA, iar perioada pentru realizarea lucrărilor este de 12 luni, cea de garanţie fiind de 36 de luni. Firmele interesate pot să-şi depună ofertele până la 8 iulie 2019.

În noiembrie 2011, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România atribuia contractul de construcţie a variantei de ocolire Săcueni companiei spaniole Idecon SAU pentru suma de 33 milioane de lei, care trebuia să execute iniţial 7,6 kilometri de drum în doi ani, acesta fiind ulterior reziliat.