Veşti bune pentru 244 de bihoreni: dosarele pe care le-au depus în 2011 în programul Casa Verde, pentru instalarea sistemelor de încălzire care folosesc energia regenerabilă, au fost aprobate acum, odată ce programul s-a reluat.

Astfel, cei 244 de beneficiari au 60 de zile la dispoziţie să se prezinte la Agenţia pentru Protecţia Mediului Bihor, ca să semneze contractul de finanţare.

Pentru asta, ei trebuie să prezinte mai multe documente actualizate: extras de carte funciară pentru imobilul în care se implementează proiectul aprobat, în original; extras de cont bancar, valid la data semnării contractului până la finalizarea contractului (12 luni) sau adeverinţă de la bancă pentru cont bancar, în original; copie CI a beneficiarului (titular contract); copie certificat de căsătorie/decizie sentinţă divorţ (dacă este cazul); procură notarială (dacă este cazul), în original; autorizaţie de construire validă la data semnării contractului (dacă este cazul), în original.

După ce semnează contractul de finanţare, beneficiarii pot să-şi cumpere instalaţia dorită. Apoi, ei vor depune la APM Bihor dosarul de decontare. Cei care nu semnează contractul în termen de 60 de zile, pierd finanţarea.

APM Bihor funcţionează pe Bulevardul Dacia nr. 25/A, beneficiarii programului Casa Verde fiind aşteptaţi aici de luni până joi între orele 8.30-12 şi 13-16, iar vinerea între orele 8.30 şi 10.