La mai bine de un an de la darea în folosinţă a noii Pieţe Rogerius, Administraţia Domeniului Public Oradea a reuşit să ocupe o parte dintre spaţiile de la etajul complexului, destinate alimentaţiei publice.

Din cele 10 locuri disponibile au fost adjudecate 5. Doi dintre agenţii economici au şi deschis în luna februarie micile restaurante. Spaţiile au fost adjudecate în urma mai multor licitaţii eşuate, după ce ADP Oradea a scăzut preţurile de la 180 lei/mp la 90 lei/mp.

"Noi am urmat calea legală care ne spune că, după trei licitaţii, putem începe să scădem preţul, iniţial cu 25%, apoi, dacă nu avem doritori, cu mai mult", a afirmat, joi, într-o conferinţă de presă, directorul societăţii, Liviu Andrica.

Chiar şi aşa, acesta susţine că nu preţul iniţial mare i-ar fi ţinut la distanţă pe agenţii economici, ci reticenţa la nou, afaceriştii fiind speriaţi că n-ar avea clientelă. "Începutul e mai greu, apoi vin şi alţii", a spus managerul.

Cele două mici restaurante deschise în luna februarie la etajul Pieţei Rogerius servesc mâncăruri variate, unul dintre ele fiind al unei societăţi comerciale din Ungaria, cu preparate specifice. "Ei şi-au manifestat dorinţa ca, din vară, să-şi poată desfăşura activitatea şi în parcul de pe acoperişul Pieţei Rogerius, să deschidă o terasă. Vom analiza cererea", a spus Liviu Andrica.

Tot referitor la Piaţa Rogerius, directorul ADP Oradea a afirmat că celelalte spaţii comerciale sunt ocupate aproape în totalitate, cu excepţia unuia din Tronsonul 1, dinspre linia de tramvai. De altfel, acesta a arătat că în câteva cazuri, în urma licitaţiilor, spaţiile acestea au fost adjudecate chiar şi cu 420 lei/mp, preţul de pornire fiind de 180 lei/mp.

În aceeaşi conferinţă de presă, Liviu Andrica a vorbit despre lucrările efectuate în 2016 în pieţele din Oradea. Astfel, din surse proprii, s-au investit 445.000 lei în modernizarea Pieţei Nufărul, respectiv 14.300 lei în împrejmuirea acesteia, lucrare care s-a efectuat şi la Piaţa Ioşia şi a costat aproape 13.000 lei.

Totodată, s-au investit 451.000 lei în închiderile laterale ale Pieţei Rogerius pentru a asigura un confort termic în interiorul acesteia şi s-au făcut lucrări de modernizare şi de închidere laterală spre strada Griviţei la Piaţa Cetate (foto), acestea costând 340.000 lei şi fiind finalizate în proporţie de 85%.