Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunţat, miercuri, printr-un comunicat, că a publicat pe platforma Sistemului Informatic Centralizat de Achiziţii Publice (SICAP) anunţul de participare aferent procedurii de atribuire a contractului "5R12, Reabilitare DN 76 Vârfurile – Ştei între km 69+350 – km 102+660 - Rest de execuţie".

Practic, este vorba despre continuarea lucrărilor pe cei 33,31 kilometri ai acestui tronson de drum după abandonarea lor, în decembrie 2017, de către firma Construct Mod din Oradea, care le începuse în anul 2009, timp în care le-a dus la un volum de numai 38% din cel proiectat.

Potrivit noului anunţ al CNAIR, firmele interesate de continuarea lucrărilor pot depune oferte până la data de 7 august, valoarea estimată fiind de 75,764 milioane lei fără TVA, iar termenul de finalizare a lucrărilor de 12 luni.

Pe această porţiune de drum a lucrat din vara anului 2016 până în decembrie 2017 şi firma Selina, angajată de Construct Mod ca prestator de servicii, însă aceasta nu şi-a primit banii de la antreprenor, aşa că s-a retras de pe şantier.

De atunci, drumul, care oricum era în stare foarte proastă, a fost afectat şi de două alunecări de teren.