Confruntată cu numeroase critici legate de combaterea ineficientă a invaziei ţânţarilor, Primăria Oradea anunţă două etape de dezinsecţie în luna iulie, prima urmând să se desfăşoare începând de luni, 6 iulie.

"Având în vedere precipitaţiile din ultima perioadă şi umiditatea crescută, Primăria Oradea a luat decizia ca în această lună să se efectueze pe teritoriul municipiului atât etapa a IV-a, cât şi etapa a V-a de dezinsecţie", a anunţat vineri municipalitatea, printr-un comunicat.

Potrivit Primăriei, operaţiunea de distrugere a insectelor generatoare de disconfort (ţânţari, muşte etc.) în faza de adult şi larve se execută prin "tratament la sol, lucrări de dezinsecţie în zonele publice, spaţii verzi şi cursurile de apă şi tratamente fitosanitare la arbori şi arbuşti din parcuri, scuaruri, aliniamente stradale şi zonele verzi din cvartalele de locuit de pe raza municipiului".

"Aceste etape se vor desfăşura în perioadele: 06.07.2020 – 15.07.2020 (a IV-a etapă) şi 20.07.2020 – 31.07.2020 (a V-a etapă), corelat cu condiţiile meteo", mai arată comunicatul, care precizează că Primăria Oradea a solicitat asociaţiilor de proprietari să efectueze şi ele dezinsecţia în subsolurile blocurilor pe care le administrează, pentru ca operaţiunea de combatere a ţânţarilor să poată avea efectul scontat.

În ultimele zile, tot mai mulţi orădeni au reclamat ineficienţa măsurilor de dezinsecţie realizate de societatea angajată de municipalitatea orădeană, Coral Impex, acuzând prezenţa a numeroşi ţânţari, stimulaţi şi de vremea ploioasă din ultima perioadă.

Reprezentanţii Primăriei au precizat că ultima etapă de dezinsecţie a avut loc în perioada 24-30 iunie, dar un sondaj realizat pe pagina Facebook a BIHOREANULUI arată că orădenii sau nu au văzut la lucru compania angajată de municipalitate, sau nu sunt mulţumiţi de efectele acestor stropiri.