PDL-ista Adelina Coste, şefa Cancelariei Prefectului şi în acelaşi timp preşedinta organizaţiei de femei a PDL Bihor, respectiv secretar general adjunct al filialei bihorene, a fost numită oficial, de Guvern, succesoarea lui Cristian Bitea în funcţia de subprefect al judeţului Bihor. Decizia a fost luată în şedinţa de miercuri a Executivului.

"Guvernul a decis astăzi, printr-o Hotărâre, numirea cu caracter temporar a doamnei Coste Marina Adelina în funcţia de subprefect al judeţului Bihor", a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean. Coste va ocupa postul vacant până la organizarea concursului în vederea ocupării definitive.

Biroul Permanent Judeţean al PDL a hotărât, vinerea trecută, în unanimitate, ca postul lăsat liber miercurea trecută de Cristian Bitea, să îi revină Adelinei Coste, care a fost, de altfel, şi singura candidată din cadrul filialei orădene pentru această funcţie.

Într-o declaraţie făcută BIHOREANULUI, Adelina Coste a spus că în cursul zilei de joi va demisiona din partid şi totodată şi din funcţia de şefă a Cancelariei Prefectului.

Adelina Coste, 46 de ani, a intrat în politică în anul 2007, ca membru al Partidului Liberal Democrat condus de Theodor Stolojan şi Gheorghe Flutur (desprins din PNL), după care a devenit membră în conducerea PDL imediat ce PD-ul a absorbit PLD.

Licenţiată în ştiinţe juridice a Universităţii Creştine "Dimitrie Cantemir" Bucureşti şi absolventă de master în drept privat în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Juridice din Oradea, Coste a fost aleasă în 2008, pe lista PDL, în Consiliul Municipal Oradea, în 2009 devenind şefa Cancelariei Prefectului. În 2010, ea a renunţat la poziţia din Consiliul Local, acuzată de incompatibilitate şi conflict de interese. Tot în 2010, a fost aleasă atât în funcţia de secretar general adjunct al PDL Bihor, cât şi în cea de preşedinte al Organizaţiei de Femei a PDL Bihor.

După cum BIHOREANUL a mai relatat, decizia Executivului de a-l elibera din funcţie pe subprefectul Cristian Bitea şi de a-l trece pe un post de inspector guvernamental a survenit la scurt timp după ce şeful PDL Bihor, Ştefan Seremi, i-a trimis premierului Emil Boc o scrisoare prin care cere i-a cerut mazilirea lui Bitea şi care a fost prezentată, în exclusivitate, de ziarul nostru.

Seremi îi spunea premierului că Bitea a creat şi întreţinut la Prefectura Bihor "o situaţie intolerabilă, gravă şi periculoasă", care "a prejudiciat grav imaginea partidului". Mai mult, liderul PDL Bihor şi-a exprimat bănuiala că fostul subprefect ar "sifona" informaţii interne ale Prefecturii către secretariatul Consiliului Judeţean, condus de liberali.