Clubul CSM CSU Oradea a anunţat, vineri, că a ajuns la un acord cu tehnicianul Cristian Achim, care va continua, astfel, colaborarea cu formaţia orădeană de baschet pentru încă un sezon.

De altfel, Cristian Achim este cel mai longeviv antrenor al unei echipe din Liga Naţională a României, el fiind adus la CSM CSU Oradea în 2009. "El a ghidat CSM-ul spre şase calificări consecutive în playoff, un loc 3, un loc 2 şi un titlu naţional, respectiv un loc 3 şi două locuri 2 în Cupa României. Dincolo de rezultate, tehnicianul în vârstă de 46 ani a construit cel mai solid sistem de joc colectiv în Liga Naţională în ultimii ani", se arată pe portalul csmoradea.ro.

După ce a reuşit, alături de elevii lui, să aducă primul titlu din istoria baschetului masculin la Oradea, Cristian Achim a ţinut să le mulţumească în mod special suporterilor, care au sprijinit echipa de-a lungul timpului. În sezonul 2015-2016, când CSM CSU Oradea nu trecea prin cea mai prolifică perioadă, au existat zvonuri potrivit cărora conducerea ar dori înlocuirea lui Achim.

În sezonul 2016-2017, Cristian Achim va coordona echipa CSM CSU oradea care va juca în trei competiţii: Liga Naţională a României, Cupa României şi, cel mai probabil, Basketball Champions League.

În ceea ce priveşte lotul formaţiei, CSM CSU Oradea îi are sub contract pe Rareş Paşca, Bogdan Ţîbîrnă, Andrei Mandache şi Bobe Nicolescu, semnând recent şi cu orădeanul Titus Nicoară, care, astfel, se întoarce acasă după două sezoane alături de Steaua Bucureşti.

Citeşte şi: Campionii suntem noi! Evoluţia spectaculoasă a echipei de baschet a transformat acest sport în fenomen social