Compania aeriană Blue Air a anunţat oficial, vineri, că reintroduce zborurile pe ruta Bucureşti - Oradea şi retur, începând din 7 august. Clienţii care îşi cumpără biletele în perioada 17-19 iulie o pot face la preţuri care încep de la 9,99 euro pe segment. 

"Pentru a marca această decizie de repoziţionare strategică a companiei spre a servi cu prioritate nevoile pasagerilor din România şi ale turismului şi mediului antreprenorial românesc, Blue Air demarează în weekend-ul 17-19 iulie campania "Zboară în ţară", în cadrul căreia pasagerii pot achiziţiona bilete pentru toate rutele interne cu preţuri începând de la 9.99 euro. Campania este valabilă pentru zborurile cu date de călătorie cuprinse între 7 august 2020 şi 27 martie 2021", a transmis Blue Air printr-un comunicat.

Aşadar, potrivit datelor de pe portalul de rezervări al companiei, cei care cumpără în aceste zile bilete dus pentru zborul din 7 august de la Oradea la Bucureşti plătesc pentru bilet 48,39 lei. Dacă aleg să se întoarcă în Oradea pe 12 august, spre exemplu, plătesc aceeaşi sumă pe biletul de retur. În schimb, dacă aleg să se întoarcă pe 14 august vor plăti 169 de lei pe bilet. 

Şi Aeroportul Oradea a făcut un anunţ legat de reluarea curselor Blue Air, precizând că vor fi 4 zboruri săptămânale Bucureşti - Oradea şi retur, în zilele de luni, miercuri, vineri şi duminică.

De asemenea, Blue Air a introdus o rută nouă spre Timişoara, cu 10 zboruri pe săptămână.

"Orice perioadă de criză aduce şi oportunităţi, iar noi, la Blue Air, suntem hotărâţi să le fructificăm pentru a crea un produs şi mai atractiv pentru pasagerii noştri. Sunt sigură că Oradea şi Timişoara vor fi destinaţii apreciate în mod deosebit de către pasagerii noştri din segmentul corporate-antreprenorial, pe care suntem hotărâţi să îl adresăm cu prioritate prin strategia noastră de re-poziţionare comercială post-COVID", a transmis Oana Petrescu, CEO al Blue Air.

Pe de altă parte, Visit Oradea (Asociaţia de Promovare a Turismului, din subordinea Primăriei) a anunţat că, începând din luna august, va demara alături de Blue Air o campanie de promovare a destinației Oradea la nivel national, pentru a atrage cât mai mulți turiști din capitală în orașul de pe Crișul Repede, selecționat în 2020 ca fiind una din cele mai sigure destinații europene, de către Asociația European Best Destinations.

Compania a decis să oprească zborurile spre şi dinspre Oradea în primăvara anului trecut, ultimul zbor Blue Air de Bucureşti de pe aerogara orădeană fiind efectuat pe 28 martie 2019.