"Uniunea Social Liberală a definitivat astăzi, 19 martie a.c., lista candidaturilor comune la alegerile locale care vor avea loc în data de 10 iunie 2012", arată un comunicat de presă transmis luni seară de biroul de presă al USL.

Potrivit informării, care prezintă lista candidaţilor comuni ai USL pentru funcţiile de preşedinţi de consilii judeţean şi cei pentru funcţiile de primari de reşedinţă de judeţ, primarul Ilie Bolojan a fost desemnat să candideze pentru un nou mandat în fruntea municipalităţii orădene.

La rândul său, preşedintele PNL Bihor, senatorul Cornel Popa, este candidatul USL la preşedinţia Consiliului Judeţean Bihor.

Rezultatele erau previzibile, de vreme ce, aşa cum BIHOREANUL a mai scris, cei doi se situau cel mai bine în sondajele comandate de partidele din Uniune.

Primul pas în anunţarea candidaţilor pentru alegerile locale din acest an l-a făcut vineri seară, preşedintele PSD Bihor, senatorul Ioan Mang, care a prezentat, pe contul personal de Facebook, "o parte din candidaţii PSD din judeţul Bihor".

De altfel, într-o declaraţie făcută BIHOREANULUI, Mang afirma că se speră ca în această săptămână să aibă loc lansarea tuturor candidaţilor USL pentru alegerile locale.

Cei care nu au făcut încă un anunţ oficial pe această temă sunt PDL-iştii bihoreni. Deşi preconizau că îşi vor anunţa omul lansat în cursă pentru Primăria Oradea săptămâna trecută, acest lucru nu s-a întâmplat.

În timp ce candidatul pentru Consiliul Judeţean Bihor se ştie că va fi Radu Ţîrle, actualul deţinător al acestei funcţii, câştigată ca liberal, pentru Primăria orădeană s-au vehiculat trei nume: Călin Mocan, şef la Garda de Mediu Bihor, Lucian Silaghi, şeful Direcţiei de Cultură Bihor, şi Mihai Groza, directorul Hidroelectrica.

Surse din interiorul partidului afirmă că în cursa pentru Primăria orădeană va fi lansat Mihai Groza, care, deşi nu şi-ar mai dori să se arunce în luptă, ar fi fost convins într-un final de colegi să accepte candidatura. Totuşi, ultimul cuvânt în ce priveşte candidatul îl va avea bihoreanul Vasile Blaga, care urmează să sosească în curând la Oradea pentru a participa la lansarea acestuia.

Află ce spuneau astă vară sondajele privind alegerile locale, în articolul "Bolojan... şi restul lumii"