Printr-un comunicat făcut public vineri, Primăria Oradea a confirmat dezvăluirile BIHOREANULUI privind numirea viceprimarului Gheorghe Carp la şefia Spitalului Judeţean Oradea.

"Azi a expirat mandatul interimar al membrilor comitetului director al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea. Ca urmare, până la organizarea concursului în data de 14 februarie 2012, domnul Gheorghe Carp a fost numit manager interimar de către primarul Ilie Bolojan", se arată în comunicat.

Potrivit aceleiaşi surse, funcţia de director medical va fi ocupată în continuare de dr. Adrian Duşe, cea de director financiar-contabil tot de Maria Silaghi, iar director de îngrijiri va fi tot Florin Rob.

"Având în vedere că funcţia de manager este incompatibilă cu cea de viceprimar, în cursul zilei de azi (vineri - n.r.) dl. Gheorghe Carp şi-a dat demisia din funcţia de viceprimar, urmând ca în perioada următoare să fie ales un nou viceprimar, conform prevederilor legale", se mai arată în comunicat. Potrivit legii, noul viceprimar va fi ales din rândul consilierilor locali.

Gheorghe Carp are 55 de ani şi este medic specialist în ortopedie. În perioada 2006-2008 a fost director general al Spitalului de Pediatrie din Oradea (reorganizat în 2010 ca Spital Municipal). În ce priveşte activitatea politică, Carp a fost membru al PD şi PDL din 1991 până în 2008, când a concurat în cadrul PDL Bihor pentru a obţine desemnarea sa drept candidat la Primăria Oradea. După ce a eşuat în această competiţie, s-a înscris în PNL, fiind ales consilier local din partea acestei formaţiuni, iar apoi viceprimar.

Citiţi dedesubturile acestei mutări, în articolul: Lovitură de teatru: Gheorghe Carp lasă Primăria pentru Spitalul Judeţean!