PDL Bihor şi-a depus la Primărie susţinerea pentru următorul reprezentant al partidului între aleşii locali, după ce Dorin Corcheş a părăsit formaţiunea şi s-a înscris în Partidul Conservator, pierzându-şi astfel şi funcţia din Consiliul Local.

După cum se anticipa, cel care îi va lua locul este arhitectul Cristian Puşcaş, care a ocupat locul 7 pe lista de consilieri depusă de PDL la Tribunal la alegerile locale, înaintea lui fiind Emeric Ienei şi Ionel Bungău. Anunţul a fost făcut, joi, într-o conferinţă de presă de consilierul local Adelina Coste. "Domnul Ienei a renunţat în scris la mandatul său, iar domnul Bungău, după cum ştiţi, şi-a dat demisia din partid la sfârşitul anului trecut", a declarat Coste.

Puşcaş va fi validat şi va depune jurământul la următoarea şedinţă ordinară de Consiliu Local. "Sperăm ca prin infuzia de tineret şi cu ajutorul elanului cu care dânsul vine să fim acelaşi grup de consilieri care reacţionează când există derapaje la nivelul Consiliului Local. Poate şi mai mult decât atât...", a spus Adelina Coste.

Dorin Corcheş şi-a anunţat, pe 25 iunie, demisia din PDL Bihor, invocând lipsa de viziune a formaţiunii şi problemele care există la nivel naţional, iar două zile mai târziu a dezvăluit, într-o conferinţă de presă, că s-a înscris în PC Bihor.

În aceeaşi conferinţă de presă, Adelina Coste a afirmat că "PDL nu şi-a tras obloanele", aşa cum mulţi anticipau în urma plecărilor din filiala judeţeană a unor membri importanţi precum Ionel Bungău, Nicolae Hodişan şi Dorin Corcheş. Ba mai mult, a anunţat că urmează o reorganizare, cu ocazia viitoarelor alegeri.

"Ne aşteaptă o lungă vară fierbinte căci s-a stabilit la nivel naţional un calendar al alegerilor interne la nivel de filiale", a declarat Coste. Aşadar, între 4 iunie şi 11 august se vor organiza secţiile de vot, adică cele mai de jos structuri ale formaţiunii, între 12 august şi 15 septembrie vor avea loc alegeri la nivelul birourilor permanente locale, în comune, oraşe şi municipii, în perioada 16-29 septembrie sunt programate cele pe colegii, iar între 1 octombrie şi 17 noiembrie vor avea loc alegerile în Biroul Permanent Judeţean.