Poliţia de Frontieră a transmis, miercuri seara, că începând din 21 mai, de la ora 6, la graniţa româno-ungară vor fi deschise în total 10 puncte de trecere a frontierei, dintre care 3 pe teritoriul judeţului Bihor: Borş (pe unde se trecea şi până acum), Salonta şi Valea lui Mihai.

Decizia a fost luată, potrivit informării, în urma unei întâlniri care a avut loc pe 19 mai, la Budapesta, între miniştrii de interne ai României şi Ungariei, Ion-Marcel Vela şi Sándor Pintér, respectiv şefii poliţiilor de frontieră din cele două state.

De joi dimineaţa, cele 10 puncte decise în cadrul întâlnirii vor putea fi folosite pentru efectuarea formalităţilor specifice pe sensul de intrare / ieşire în / din ţară şi cu respectarea măsurilor dispuse pe linie de sănătate publică din cele două state.

Este vorba despre:

P.T.F. Petea – judeţul Satu Mare 
P.T.F. Urziceni – judeţul Satu Mare
P.T.F. Valea lui Mihai – judeţul Bihor
P.T.F. Borş – judeţul Bihor
P.T.F. Salonta – judeţul Bihor

P.T.F. Vărşand – judeţul Arad
P.T.F. Turnu – judeţul Arad
P.T.F. Nădlac I – judeţul Arad
P.T.F. Nădlac II – judeţul Arad
P.T.F. Cenad – judeţul Timiş

Totodată, a transmis Poliţia de Frontieră au fost stabilite două culoare de trecere prin Ungaria pentru microbuze şi autocare, care vor transporta românii care vor să se întoarcă în ţară şi nu au maşini. Unul dintre culoare va ajunge până la frontiera Borş.

"Tot pentru fluidizarea traficului în punctele de frontieră şi pentru a veni în sprijinul persoanelor care nu se deplasează cu mijloace de transport personale, începând cu aceeaşi dată şi aceeaşi oră, sunt operaţionale pe teritoriul Ungariei, în regim permanent, două culoare de tranzit pentru transportul persoanelor cu microbuze / autocare, cu intrare în România prin P.T.F. Nădlac II – Autostradă şi P.T.F. Borş", se arată în comunicatul oficial.

Intrarea în România prin cele zece puncte de frontieră se realizează în regim permanent (24/24 de ore), cu respectarea condiţiilor legale dispuse în contextul pandemiei, respectiv controlul specific la intrarea în ţară, completarea declaraţiei pe proprie răspundere şi efectuarea triajului epidemiologic de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare/carantină la locuinţă, după caz, carantină instituţionalizată.