Partidul Conservator a fuzionat, vineri, cu Partidul Liberal Reformator, cu ocazia congresului extraordinar al PC, care a validat, vineri, proiectul. Noua formaţiune va fi de centru dreapta, de factură liberală, şi se va numi Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE).

Potrivit Agerpres, protocolul de fuziune prin contopire a celor două formaţiuni politice a fost semmnat de preşedintele PLR, Călin Popescu Tăriceanu, şi de preşedintele PC, Daniel Constantin.

Noul partid politic rezultat din fuziunea PLR-PC va purta, până la următoarele alegeri interne la nivel naţional, denumirea de Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) iar sigla acestuia este "o pasăre în zbor încadrată de 12 pentagrame de culoare galbenă în forma unei elipse incomplete", menţionează sursa citată.

Potrivit protocolului semnat, alegerile în cadrul ALDE, la nivel local şi naţional, se vor putea desfăşura, pe baza Statutului ALDE, începând cu data de 1 ianuarie 2017.

"Membrilor PLR şi PC le este garantată continuitatea vechimii în cadrul Partidului Alianţa Liberalilor şi Democraţilor, rezultat prin fuziune. În acest scop, în 60 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti de înregistrare a prezentului protocol de fuziune, se vor transfera toate evidenţele partidelor fuzionate către partidul rezultat din fuziune pentru întocmirea evidenţei cumulate a membrilor noului partid în Registrul Naţional al Membrilor ALDE", se mai arată în documentul semnat.