Dacă până sâmbătă candidatura omului de afaceri Radu Pentie Jr. la preşedinţia PDL Bihor era doar la nivel de zvon, şeful Biroului de Relaţii cu presa, Marian Filip, a anunţat sâmbătă că duminică la amiază Pentie îşi va face publică intenţia la şefia organzaţiei, într-o întâlnire la sediul PDL Bihor.

Preşedinte al Colegiului 9 din PDL Bihor, Radu Pentie Jr este unul dintre sponsorii de bază ai partidului, el fiind fiul patrolului restaurantului Kelly's, fostul Irish Pub de pe Corso, şi Grand Pallace. Totodată, el este şeful de cabinet al deputatului Octavian Bot şi ajunct la Garda Naţională de Mediu.

Biroul Permanent Judeţean al PDL Bihor a decis ca alegerile pentru conducerea organizaţiei să se desfăşoare pe 3 decembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Alături de Pentie, şi-a mai exprimat făţiş dorinţa de a candida actualul preşedinte interimar al organizaţiei, deputatul Ştefan Seremi.

Deşi au evitat să se exprime public în acest sens, se zvoneşte că alţi candidaţi pentru funcţia de preşedinte al PDL Bihor ar fi fostul subprefect Traian Abrudan, actualmente preşedinte al Colegiului 3, în prezent director al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) Bihor, dar şi Mircea Matei, secretarul general al PDL Bihor, care e în acelaşi timp şi preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC).