Deşi primele zvonuri publicate de presa centrală îl dădeau plecat la liberali, senatorul Petru Filip a anunţat, luni, că se înscrie în PSD, arată agenţia de ştiri Mediafax, care precizează că preşedintele partidului, Victor Ponta, a confirmat alăturarea lui Filip, declarând că opoziţia a preluat majoritatea şi în conducerea Senatului.

Potrivit sursei citate, preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat luni seară că grupului parlamentar social-democrat i se alătură Petru Filip, "un om care înseamnă foarte mult pentru Oradea şi pentru Bihor, dar şi pentru mişcarea politică de stânga".

Liderul PSD a anunţat că Petru Filip va activa în cadrul grupului PSD din Senat şi va fi în continuare reprezentantul PSD în Biroul Permanent al Senatului. "Avem în acest moment în Biroul Permanent şapte voturi, faţă de cele şase ale celor de la guvernare", a mai spus Ponta.

La rândul său, Petru Filip a declarat că decizia pe care a luat-o nu este una uşoară sau simplă, dar este una "personală".

Filip a mai declarat că este convins că vor fi multe comentarii din partea colegilor din PDL, pe care îi cunoaşte de multă vreme. "Sunt hotărât să mai pot spune ceva în politica românească, atât în partea administrativă, cu bună credinţă", a spus Petru Filip, potrivit aceleiaşi surse.

Plecarea din PDL a lui Petru Filip a fost intens vehiculată în cursul zilei de luni, vicepreşedintele Senatului confirmând-o, fără însă a dezvălui partidul spre care urma să se îndrepte.

De altfel, Petru Filip a mai fost pe punctul de a trece la PSD în 2004, când intenţiona să părăsească PDL-ul în cazul în care alegerile parlamentare şi prezintenţiale ar fi fost câştigate de partidul condus atunci de Adrian Năstase, însă s-a oprit din demers deoarece alegerile au fost câştigate de Alianţa DA, din care făcea parte şi PD-ul de atunci.

Contactat de BIHOREANUL luni la amiază, încă de cum au început să apară zvonurile că Filip ar viza un loc în PSD şi nu în PNL, aşa cum se vehicula iniţial, liderul PSD Bihor, Ioan Mang, a spus că nu poate vorbi, deoarece era într-o şedinţă şi spunea că din câte ştie şi el, Filip urma să treacă la PNL...