Pandemia de coronavirus amână pentru anul următor cele mai mari festivaluri din România. Untold, Neversea şi Electric Castle nu se mai ţin în 2020 din cauza restricţiilor.

G4media.ro scrie că organizatorii Untold şi Neversea au anunţat că evenimentele nu puteau fi organizate din cauza "condiţiilor stricte prin care oamenii pot lucra împreună", dar şi pentru că Ministerul Culturii a trimis în parlament un proiect de lege care interzice organizarea evenimentelor cu peste 1000 de persoane până pe 31 august 2020.

Astfel, persoanele care şi-au cumpărat bilete şi abonamente au posibilitatea de a le transforma în abonamente şi bilete ANYTIME, care garantează accesul la una dintre următoarele trei ediţii, la alegere. Toţi cei care nu au ales alternativa ANYTIME PASS vor putea opta în termen de 30 de zile de la data anunţării ediţiei 2021, pentru transferarea biletului pentru ediţia de anul viitor sau pentru a primi un voucher valoric care va putea fi folosit la achiziţionarea altor produse ale organizatorilor.

Cei care se vor afla în imposibilitatea de a participa la ediţia din 2021 vor putea opta pentru refund în perioada 1 octombrie - 31 decembrie 2021.

Şi organizatorii festivalului Electric Castle, al doilea cel mai mare din Cluj şi printre cele mai mari din ţară, au anunţat anularea ediţiei din acest an.

"Din păcate e prea multă incertitudine cu privire la măsurile de siguranţă şi sănătate pe care ar trebui să le implementăm, restricţiile de călătorie pentru perioada următoare şi alte detalii pe care le plănuim în avans pentru a putea livra experienţa mult aşteptată. Nici de la autorităţi nu am primit până acum răspunsuri referitoare la detalii specifice, de planificare sau în legătură cu situaţia festivalului. Sănătatea şi siguranţa voastră au fost întotdeauna prioritatea noastră absolută şi, din păcate, în acest moment, nu există un scenariu ideal în care festivalul să se desfăşoare în deplină siguranţă. Având în vedere toate aceste aspecte, am decis să alegem calea cea mai sigură şi să amânăm EC8 pentru 14 – 18 iulie 2021", au transmis organizatorii conform actualdecluj.ro.

Conform sursei citate, toate biletele cumpărate deja la Electric Castle vor fi valabile pentru ediţia de anul viitor, iar cei care nu pot participa sau îşi vor banii înapoi "vor avea la dispoziţie alte opţiuni", care vor fi anunţate în zilele următoare. Organizatorii mai transmit și că au în vedere reconfirmarea artiștilor anunțați până acum pentru ediția de anul viitor.