EBa şi-a exprimat public pentru prima oară poziţia faţă de legalizarea drogurilor uşoare în cadrul emisiunii "Vorbe Grele", moderată de Victor Ciutacu, de anul trecut.

"Eu nu fumez, nu beau cafea, e ceva atât de delicat să-mi dau eu cu părerea despre aşa ceva... atâta vreme cât nu-mi dau seama ce gust are o ţigară. Dar în unele ţări ca Olanda şi ca America aceste droguri sunt permise, marijuana, pentru că am înţeles că nu dau dependenţă... nu e vorba de ecstasy, care am înţeles că-ţi afectează celulele nervoase, şi de cocaină. Se refereau la marijuana. La iarbă. Probabil că voi fi de acord cu această iniţiativă", a declarat Elena Băsescu la acea vreme.

A doua zi însă, fiica cea mică a preşedintelui a revenit asupra afirmaţiei, precizând că "marijuana nu trebuie legalizată la noi în ţară, indiferent cât de uşor este drogul acesta şi indiferent dacă dă dependenţă sau nu". Astfel, a ajuns în topul "celor mai influente 100 de femei din lumea cannabisului", realizat de revista Skunk.

Alături de Elena Băsescu, în topul de la Skunk, sunt şi alte "personalităţi" care militează pentru legalizarea şi consumul necondiţionat de marijuana. Printre acestea se află Cameron Diaz, Megan Fox, Kate Hudson, Alanis Morissette şi Barbara Streisand.