Senatorul PSD Ecaterina Andronescu a depus, luni, la Cotroceni, în prezenţa preşedintelui Traian Băsescu, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Educaţiei. La eveniment sunt prezenţi premierul Victor Ponta, preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Vasile Blaga şi Roberta Anastase, potrivit Mediafax.

Înainte de depunerea jurământului, preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul de numire a Ecaterinei Andronescu în funcţia de ministru al Educaţiei.

Băsescu aprecia potrivit ca ministrul desemnat al Educaţiei Ecaterina Andronescu să depună la cabinetul premierului o declaraţie pe propria răspundere că în teza sa de doctorat nu a plagiat şi să se asigure că nu se află în stare de incompatibilitate.

În schimb, Andronescu declara, luni, că ea nu a făcut niciodată acest lucru şi că întreaga sa carieră e construită pe muncă şi onestitate. "N-am fraudat, nu am fost participantă la fraudă şi nu o să fiu niciodată participantă la fraudă şi cred că fiecare este responsabil pentru ceea ce face el. (...) Dovezile că nu am plagiat rezultă din analiza activităţii mele pe tot parcursul ei", a precizat Andronescu.

Până ieri interimatul la Ministerul Educaţiei a fost asigurat de Liviu Pop, după ce bihoreanul Ioan Mang şi-a dat demisia după numai nouă zile la conducerea Ministerului, în urma unor acuze de plagiat.