Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au câştigat jocul de la Bucureşti, de duminică seară, din compania formaţiei Dinamo cu scorul de 93-75. Diferenţa de 18 puncte pentru orădeni a fost realizată însă în prelungiri, pentru că după timpul regulamentar de joc scorul a fost egal 73-73.

Meciul, care a contat pentru etapa a IX-a a Ligii Naţionale şi s-a desfăşurat în Sala Dinamo, a fost început bine de jucătorii de la CSM CSU, care s-au instalat la conducere, chiar s-au detaşat pe tabelă, au încheiat primul sfert în avantaj cu 8 puncte, scor 24-16. Şi în sfertul secund orădenii au avut jocul sub control, şi-au menţinut diferenţa pe tabelă, ba chiar şi-au majorat-o, intrând în pauza mare cu scorul de 48-36, după ce în acest interval elevii antrenorului Cristian Achim au înscris 24 de puncte, faţă de doar 20 ale bucureştenilor.

După prima jumătate de joc, în partea a doua bihorenii au redus tempoul, totuşi şi-au păstrat o diferenţă confortabilă până înaintea ultimului sfert, în ultima pauză intrându-se cu 62-51 pentru orădeni.

În ultimele zece minute ale disputei s-a consemnat însă o revenire spectaculoasă a celor de la Dinamo care au reuşit să recupereze diferenţă, înscriind 22 de puncte, faţă de doar 11 ale bihorenilor, astfel că după cele 40 de minute regulamentare scorul a fost egal 73-73. În aceste condiţii, s-a intrat în prelungiri, unde însă orădenii au făcut legea.

Practic în overtime, jucătorii de la CSM CSU Oradea s-au revanşat pentru greşelile din finalul timpului regulamentar şi au marcat nu mai puţin de 20 de puncte, faţă de doar două ale dinamoviştilor. Astfel, elevii antrenorului Cristian Achim şi-au adjudecat, până la urmă, o victorie clară, cu 93-75, a şasea din actuala ediţie de campionat, fapt care-i propulsează pe poziţia a doua a clasamentului.

Principalii marcatori pentru CSM CSU în această dispută au fost Mandache şi Markovic, cu câte 16 puncte, în timp ce pentru Dinamo cel mai eficace a fost Marinov, cu 18 puncte înscrise.

În cealaltă partidă de duminică din etapa a IX-a a Ligii Naţionale la baschet masculin, BC Mureş s-a impus în deplasare, la Craiova, cu scorul de 90-82, pe terenul celor de la SCM U Craiova.


Dinamo Bucureşti – CSM CSU Oradea 75-93 (16-24, 20-24, 15-14, 22-11, 2-20)

Marcatori Dinamo: P. Marinov 18 puncte, N. Dahlman 13, M. Sutalo 13, N. Sulovic 9, K. Babkauskas 8, V. Corpodean 7 şi I. Orbeanu 7 puncte.

Marcatori CSM CSU Oradea: A. Mandache 16 puncte, R. Markovic  16, N. Barac 12, S. Nuhanovic 11, U. Lucic 10, W. Franklin 9, S. Barnette 9, B. Ţîbîrnă 6 şi R. Paşca 4 puncte.