Start în ediţia de campionat 2010-2011 pentru echipa masculină de baschet CSM Oradea. Sâmbătă, de la ora 17.30, orădenii vor întâlni pe CSM Bucureşti, un adversar dificil de depăşitt având în vedere rezultatul strâns realizat de bucureşteni în "dubla" contând pentru prima etapă a Cupei României împotriva Stelei Bucureşti.

Mangerul general al secţiei de baschet, Şerban Sere, consideră ediţia actuală de campionat ca fiind mai puternică decât cea precedentă, multe echipe fortificându-şi loturile cu jucători şi antrenori din străinătate. "S-au băgat mulţi bani în baschet în acest moment. Steaua are un buget de peste un milion de euro, Târgu Mureş cam 800.000 euro, în timp ce CSM Oradea are alocaţi 300.000 euro. Este mai mult decât anul trecut, dar suntem cam pe poziţiile 12-13 la acest capitol" a declarat Şerban Sere, într-o conferinţă de presă.

Cu toate acestea, conducerea tehnică a echipei este optimistă, sperând ca la final de campionat echipa să se califice în play-off. "Având în vedere valoarea lotului actual, comparativ cu al celorlalte, o surpriză ar fi calificarea noastră în play-off nu şi o clasare mai jos de poziţia opt în clasament. Acum adversarii vin pregătiţi pentru o ripostă mai puternică din partea noastră, după rezultatele obţinute în ediţia precedentă de campionat. Dovadă şi CSM Bucureşti, echipă pe care o întâlnim în prima etapă, care vine de vineri la Oradea pentru a efectua şi un antrenamet pe suprafaţa de joc", a completat antrenorul echipei orădene, Cristian Achim.

Absenţa coordonatorului de joc Tyrone Mitchell pare să-i dea mari bătăi de cap antrenorului Achim, fiind un jucător care, în opinia sa, nu poate fi înlocuit de altcineva. În plus, este dificil şi în prisma schimbărilor, CSM Oradea pierzând asfel posibilitatea de a efectua mai multe schimbări de jucători pe acest post.

Mitchell va absenta cel puţin două etape, cea de sâmbătă, de pe teren propriu, şi etapa următoare în care CSM Oradea va întâlni, în deplasare, pe Steaua Bucureşti, principala candidată la titlul de campioană naţională având în vedere lotul echipei şi bugetul alocat.

Pentru partida de sâmbătă, care va avea loc la Arena "Antonio Alexe" din Oradea, preţul unui bilet de intrare va fi de 5 lei, pensionarii şi copiii având intarea liberă.