După FC Bihor, nici echipa de handbal masculin CSM Oradea nu se va bucura, cel mai probabil, de o atenţie sporită din partea Primăriei orădene, care nu o va susţine anul acesta pentru a evolua în Liga Naţională. Asta, deşi handbaliştii şi-au câştigat cu brio acest drept, după ce au dominat cu autoritate sezonul competiţional 2013-2014 al Diviziei A, Seria B, stabilind şi un record, cu victorii obţinute pe linie în toate cele 20 de meciuri disputate.

"Am discutat deja şi cu cei de la Primărie şi, dacă nu se va mai finanţa FC Bihor, atunci o bună parte din acei bani ar putea ajunge la echipa de handbal, dar aceasta din sezonul celălalt, pentru că acum este deja prea târziu să încropim o echipă de Liga Naţională. Suntem deja în 2 iulie, multe echipe şi-au stabilit pregătirile şi nu putem face ceva serios în pripă", a precizat directorul CSM, Florin Birta.

Deşi acesta susţine că se caută sponsori în continuare pentru susţinerea echipei, este puţin probabil că aceştia vor apărea în ceasul al doisprezecelea, după ce aproape un an, de când s-a ştiut că echipa are mari şanse să evolueze în prima ligă, nu s-a concretizat vreun asemenea parteneriat de anvergură. Astfel, echipa va fi înscrisă din nou în liga a II-a, Divizia A.

"Vom avea un lot competitiv pentru Divizia A şi vom putea aborda din nou promovarea (...) Am discutat şi la Federaţie şi nu sunt probleme, ne-au înţeles că ne confruntăm acum cu greutăţi, de altfel, mai multe echipe din Liga Naţională se confruntă cu probleme, aşa că nu o să întâmpinăm probleme să evoluăm din sezonul 2015-2016 în prima divizie, dacă vom promova", a explicat Florin Birta.

Totuşi, dezideratul va fi greu de atins, câtă vreme, prin prisma perspectivelor sumbre, o parte din jucătorii de bază ai echipei au plecat. Georgică Cântec, de pildă, a ajuns la Potaissa Turda, formaţie cu care va evolua şi în cupele europene, Silvian Amihăesei a fost transferat la nou-promovata CSM Călăraşi, iar Valentin Iştoc va evolua în Germania, la o formaţie de ligă a doua. Şi alţi jucători, precum Şerban Matei, Vlad Avram şi Andrei Macovei îşi caută alte echipe unde să evolueze la nivel mai înalt.

"Vom evolua până în iarnă cu jucătorii pe care îi vom avea la dispoziţie acum, după care putem transfera 2-3 jucători pentru întărirea lotului, aşa încât să nu ratăm promovarea", spune Birta.

Pe de altă parte, şi antrenorul Sebastian Tudor a fost ofertat de Potaissa Turda. El va continua însă la Oradea.