După ce a adus Cupa României la Oradea, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Handbal Bihor, Pavel Mercea, a pregătit un nou eveniment pentru pasionaţii de handbal. Pe 8 iunie, la Arena "Antonio Alexe", echipa feminină de handbal a României va disputa un meci deosebit de important.

Reprezentativa feminină de handbal va evolua în meciul retur din barajul de calificare la Campionatul Mondial, în compania selecţionatei Slovaciei. Va fi, astfel, meciul decisiv pentru accederea la turneul final. Returul de la Oradea, din data de 8 iunie, va debuta de la ora 18, iar preţul unui bilet de intrare va fi de doar 5 lei.

Partida tur dintre cele două reprezentative este programată în această sâmbătă, de la ora 17, la Partizanske, fiind transmisă în direct pe Digi Sport 3.

Lotul echipei României, condus de antrenorul Gheorghe Tadici s-a pregătit în această săptămână la Oradea şi a plecat apoi către Slovacia. Componenţa lotului României: Ungureanu, Nichita şi Dedu - portari; Curea, Dincă, Tănăsie, Nechita şi Chiper - extreme; Pintea, Agrigoroaie şi Manda - pivoţi; Băbeanu, Marin, Brădeanu, Mihalschi, Buceschi, Perianu, Ţăcălie şi Varga - linia de 9 metri.

Echipa Slovaciei are o singură calificare la Campionatul Mondial, în 1995, când a ocupat locul al 12-lea. Pentru naţionala României, însă, ar fi cea de-a 22 calificare în această competiţie.