Echipa de polo CSM Oradea s-a calificat sâmbătă în semifinalele competiţiei continentale LEN EuroCup.

După ce echipa antrenată de Dorin Costrăş şi Ciprian Cîmpianu i-a învins pe spaniolii de la CN Mataro cu 12-9 într-o partidă disputată acasă, sâmbătă, în partida retur din Spania, CSM Oradea a pierdut la diferenţă de doar două puncte, cu 8-10.

"Partida a demarat favorabil spaniolilor, aceştia marcând primele două goluri. Mataro s-a desprins la 3-1, însă CSM-ul a găsit soluţii de a reduce din deficit. Primele reuşite ale orădenilor au venit din superioritate numerică, autorii golurilor fiind Vlad Georgescu şi Vlad Dragomirescu. Apoi, bihorenii au egalat situaţia la trei, după o altă superioritate, prin Alex Popoviciu. Gazdele au marcat de trei ori consecutiv, iar la jumătatea partidei scorul era de 6-3", transmis, pe propriul site, reprezentanţii CSM Oradea.

În a doua parte a meciului, "elevii lui Dorin Costrăş au strâns la 6-5 şi 7-6, însă formaţia iberică s-a desprins din nou la trei lungimi în debutul secvenţei decisive, scor 9-6, respectiv 10-7".

Replica a venit de la tânărul poloist orădean Ferenc Czenk, cel care a dus scorul la 10-8, cu două minute şi jumătate înainte de final. 

Alex Popoviciu şi Vlad Dragomirescu au marcat de câte două ori, Vlad Georgescu, Nichita Ilisie, Ramiro Georgescu şi Ferenc Czenk marcând câte o dată pentru formaţia orădeană. 

CSM Oradea a câştigat sferturile cu CN Mataro cu scorul general de 20-19. Formaţia orădeană se califică pentru a doua oară în ultimii ani între cele mai bune patru echipe din LEN EuroCup.