Echipa naţională de polo pe apă a României se află în aceste zile la Oradea, unde pregăteşte partida de miercuri cu Rusia, din grupa C a Ligii Mondiale.

Poloiştii români, antrenaţi de Vlad Hagiu, se află de vineri la Oradea, unde, la Bazinul Olimpic "Ioan Alexandrescu", se pregătesc pentru această partida cu Rusia, care se va disputa miercuri, 27 martie, cu începere de la ora 17.

După ce în prima fază au fost prezenţi doar jucătorii din campionatul intern, duminică au ajuns şi stranierii Andrei Iosep, Ramiro Georgescu şi Tiberiu Negrean.

Jucătorii convocaţi de selecţionerul Vlad Hagiu pentru acest joc, dar şi cel cu Italia, din 30 martie, sunt: Mihnea Chioveanu, Nicolae Diaconu, Andrei Buşilă, Alexandru Matei, Alexandru Ghiban şi Alex Popoviciu (CSM Digi Oradea), Dragoş Stoenescu, Daniel Teohari şi Dimitri Goanţă (Dinamo), Pavel Popescu, Codrin Cotrău, Mihnea Gheorghe şi Mihai Drăguşin (Steaua), David Săcui (Amefa Arad), Andrei Iosep (Navarra), Tiberiu Negrean şi Ramiro Georgescu (Szolnok).

Partida cu Rusia de la Oradea contează pentru etapa a V-a a grupei. În primele patru meciuri disputate în Liga Mondială, tricolorii au fost învinşi de Ungaria (9-12 acasă şi 8-9 în deplasare), au învins Rusiala penalty-uri (14-13) şi au pierdut în Italia (5-11).

În clasamentul grupei C, echipa României ocupă locul IV, cu două puncte, după Ungaria, cu 12 puncte, Italia, cu 7 puncte, şi Rusia, cu 3 puncte.

După jocul cu ruşii, joi naţionala va ajunge în Bucureşti, pentru a pregăti jocul cu Italia, programat sâmbătă, 30 martie.