Făcând parte din grupa a II-a europeană, din cadrul preliminariilor pentru Liga Mondială, România şi Muntenegru s-au întâlnit marţi la bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu din Oradea. După patru reprize, poloiştii din Muntenegru s-au impus cu un scor categoric, 15-6, rezultat care îi situează pe primul loc în clasament.

Primul sfert a fost unul echilibrat, poloiştii români cedându-l la limită, 1-2, rezultat care a dat speranţe spectatorilor într-o evoluţie ulterioară care să le dea şansa, în final, la un rezultat pozitiv. Tricolorii au căzut însă psihic în cea de-a doua repriză, după ce muntenegrenii au marcat de cinci ori, dar primind un singur gol.

La pauza mare scorul era de 2-7, iar echipa României nu a reuşit să-şi mai revină până la final. Un moment rar întâlnit la acest nivel s-a petrecut în repriza secundă, când Kadar a marcat în propria poartă.

Din păcate, ce a urmat a fost o lecţie de polo în care elevii lui Istvan Kovacs au părut a fi doar parteneri de antrenament. Scorul înregistrat, 5-1 şi 4-1 în favoarea oaspeţilor, a făcut ca finalul meciului să devină unul doar de statistică, victoria naţionalei din Muntenegru reflectând diferenţa de valoare a polo-ului din cele două ţări.

România a contat, practic, pe un campionat în care doar 4 echipe se ridică la un nivel acceptabil pe plan internaţional.

Pentru România au marcat: Tibi Negrean, Cosmin Radu, Dimitri Goanţă, Ramiro Georgescu, Alex Ghiban şi Andrei Iosep.


Clasament

1. Muntenegru 2 2 0 0 31-8 6
2. România 2 1 0 1 14-22 3
3. Rusia 1 0 0 1 7-8 0
4. Turcia 1 0 0 1 2-16 0
Tot marţi s-a jucat şi meciul Turcia - Rusia.


Etapa 3 se va desfăşura pe 25 ianuarie 2011

Rusia - Muntenegru
România - Turcia (Oradea)

Etapa 4 - 22 februarie 2011

Turcia - Muntenegru
România - Rusia (Oradea)

Etapa 5 - 22 martie 2011

Muntenegru - România
Rusia - Turcia

Etapa 6 - 19 aprilie 2011

Muntenegru - Rusia
Turcia - România