După plecarea lui Nicolae Diaconu la Steaua, conducerea echipei de polo CSM Digi Oradea s-a mişcat destul de repede şi a găsit deja înlocuitor pentru acesta. De altfel, înlocuitor a fost găsit şi pentru bucureşteanul Mihnea Chioveanu, căruia nu i-a mai fost prelungită înţelegerea pentru noul sezon.

Cei doi jucători care au întărit lotul echipei orădene şi care au semnat deja cu CSM Digi sunt sârbi şi provin de la echipe de prim rang din polo-ul continental. Este vorba despre Milos Korolija, centru, care vine de la Radnicki Kragujevac, şi de Marko Avramovic, centru inter extremă, de la Steaua Roşie Belgrad.

În vârstă de 33 de ani, experimentatul Milos Korolija îl va înlocui în angrenajul formaţiei CSM Digi pe Mihnea Chioveanu, în timp ce, în vârstă de 28 de ani, Marko Avramovic va fi înlocuitorul lui Nicolae Diaconu.

"Sunt două transferuri pe care le-am făcut pentru a întări echipa în vederea următorului sezon, unde dorim să avem rezultate şi mai bune în cupele europene. Chiar dacă ne-am calificat anul trecut în grupele principale ale Ligii Campionilor, s-a dovedit că în această fază am avut unele probleme, iar acum, prin aceste două transferuri realizate, consider că lotul nostru s-a întărit şi putem să sperăm la o evoluţie şi mai frumoasă în următorul sezon al cupelor europene", a declarat directorul CSM Oradea, Florin Birta.

Directorul clubului orădean a mai precizat însă că în campionatul intern se doreşte promovarea jucătorilor tineri, "urmând a fi cooptaţi în lot 3 sau 4 jucători de la echipele de juniori, care vor fi aruncaţi în bătăliile Superligii Naţionale".

"Numai aşa putem creşte şi jucătorii noştri tineri şi să-i ducem la o cotă valorică bună", a mai precizat Birta, care susţine că pe plan intern şi în sezonul viitor nu poate fi vorba de altceva decât de câştigarea cupei şi a campionatului.