Formaţia orădeană de polo feminin CS Crişul a reuşit să-şi adjudece trofeul Cupei României, după ce s-a impus în toate jocurile celui de-al doilea turneu al competiţiei, care s-a desfăşurat la Bucureşti, în perioada 11-13 noiembrie.

Echipa pregătită de antrenorii Liviu Garofeanu şi Dorin Sava a avut un parcurs fără greşeală la turneu, învingându-şi chiar detaşat toate adversarele. Astfel, orădencele au dispus cu: 16-9 de Rapid Bucureşti, 17-12 de Torpi Târgu Mureş şi cu 15-9 de CSA Steaua.

Deşi ultimul joc, cel cu echipa campioană a ediţiei trecute, CSA Steaua, s-a constituit în derby-ul competiţiei, formaţia orădeană a avut o evoluţie net superioară, s-a autodepăşit şi a obţinut o victorie categorică în faţa marii favorite.

"Le-am spus fetelor să joace calm, fără presiune şi să dea dovadă de ambiţie, să se ajute între ele în bazin, să fie o adevărată echipă. S-au mobilizat exemplar şi după două sferturi ceva mai echilibrate, s-au distanţat fără probleme. Sunt foarte mândru de fetele mele, pentru că eu aşa le spun, le consider pe toate fetele mele. Acest succes este foarte important, pentru că le-a redat jucătoarelor încrederea în sine, în potenţialul lor. O remarcă pentru portarul Adriana Turla, care a apărat foarte bine în meciul decisiv, cu Steaua. Câştigarea cupei dovedeşte că ne aflăm în progres faţă de sezonul precedent", a declarat antrenorul echipei orădene, Liviu Garofeanu.

Componenţa echipei de polo feminin Crişul Oradea le cuprinde pe: Adriana Turla, Fatima Chirilă şi Ioana Prodan (ea nu a fost prezentă la Bucureşti) – portari; Antonia Vidican, Ema Tudorache, Brigitta Sucigan, Leah Freundlich, Nikolette Laboncz, Mălina Voivod, Vivien Bonca, Andreea Sava, Deborah Nagy, Vanesa Tulceanu şi Reka Rencsik.

Un incident nedorit s-a petrecut însă cu echipa orădeană la întoarcerea acasă de la Bucureşti. Astfel, aflate pe drum, pe Valea Prahovei, între Azuga şi Predeal, fetele au suferit o sperietură zdravănă, după ce un bolovan desprins de pe munte a căzut şi a lovit microbuzul echipei. Piatra a spart un geam lateral şi a izbit-o în braţ pe jucătoarea Ema Tudorache, provocându-i o puternică contuzie. "Sperietura a fost enormă. Geamul s-a făcut ţăndări, toate fetele au început să ţipe. Noroc că nu s-a întâmplat ceva şi mai grav, putea să fie o tragedie dacă bolovanul o lovea, Doamne fereşte, pe Ema în cap sau dacă ar fi lovit şoferul. Apoi a fost foarte frig în microbuz, cu geamul spart, în condiţii de viscol cu zăpadă şi vânt puternic. Am oprit la prima staţie de benzină, unde nişte oameni de treabă ne-au oferit câteva bucăţi de plastic pe care le-am lipit cu scotch în locul geamului şi aşa am putut să ne continuăm drumul. Până la urmă, bine că nu ni s-a întâmplat ceva mai rău", a mai afirmat antrenorul Liviu Garofeanu.