Evoluţia tinerilor fotbalişti de la grupa U14 a clubului FC Bihor Oradea la prestigiosul turneu "Elite Neon Cup" din capitala Greciei, Atena, a fost una deosebită, peste aşteptări, după cum transmite conducerea clubului roş-albastru.

Astfel, după ce au câştigat Grupa H, unde au încheiat în clasament peste echipe ce au reprezentat academii cu o tradiţie de peste 100 de ani, elevii antrenorului Sorin Pop au continuat admirabil şi parcursul din fazele superioare.

În optimile de finală, tinerii fotbalişti orădeni au reuşit încă o performanţă, eliminând o altă academie cu prezenţe constante la turneele internaţionale, German Athletic Academy, scor 1-0, şi s-au calificat între primele 8 echipe din cele 48 de participante.

În seara de miercuri, FC Bihor U14 a dat în sferturile de finală de Panathinaikos Atena, una din academiile cele mai titrate ale turneului, alături de Red Bull Bragantino (Brazilia) şi Liverpool.

După un meci echilibrat, în care tinerii fotbalişti bihoreni au luptat de la egal la egal, cu trei minute înainte de final, grecii au înscris golul de 2-1 care le-a asigurat calificarea în semifinale.

Astfel, grupa U14 a clubului FC Bihor, coordonată de antrenorul Sorin Pop şi de către managerul Academiei Stelian Farcău, a avut o prestaţie de excepţie, peste aşteptări, la ediţia din acest an a prestigiosului turneu de la Atena, demonstrând că se poate lupta de la egal la egal cu cele mai titrate academii din lume.

„Aceste rezultate aduc încă o confirmare că la FC Bihor se implementează o strategie profesionistă, pe termen scurt (promovare Liga 2 seniori), şi termen mediu şi lung (construcţia unei Academii de referinţă în plan naţional şi nu numai). Clubul FC Bihor transmite felicitări echipei de U14, staff-ului, conducerii, părinţilor şi tuturor celor care cred, susţin şi muncesc la proiectul Academiei FC Bihor, atât de vital pentru viitorul fotbalului bihorean!", se arată într-un comunicat al clubul orădean de fotbal.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!