După jocul cu FCSB, fotbaliştii de la FC Bihor se află acum în faţa duelului cu o altă echipă cu tradiție în fotbalul românesc, Dinamo Bucureşti. Meciul cu „câinii roşii” este programat vineri seara, de la ora 20:30, la Stadionul Iuliu Bodola, şi va fi şi cel de-al doilea pe care fotbaliștii orădeni îl vor disputa în nocturnă.

„Festival fotbalistic”

În prefaţa acestei dispute, conducerea clubului FC Bihor a organizat o conferinţă de presă, în care au fost oferite toate detaliile organizării jocului, dar şi aspecte legate de pregătirea echipei.

Preşedintele clubului, George Tătar, a fost însoţit de cei doi antrenori, principalul Florin Farcaş şi secundul Dorin Mihuţ, acesta din urmă fost component al echipei Dinamo, în perioada când bucureştenii au câştigat ultimul lor titlu naţional.

„Suntem înaintea episodului 2 din festivalul fotbalistic pe care îl avem în această toamnă la Oradea. Vineri avem meciul cu Dinamo şi sperăm să ne ridicăm şi din punct de vedere organizatoric, dar şi sportiv, la un nivel cât mai bun. Meciul se va juca cu casa închisă, pentru că toate biletele de intrare la acest joc au fost epuizate de marţi dimineaţa. Spectatorii vor avea la dispoziţie de această dată şase porţi de acces, din care una va fi pentru suporterii echipei Dinamo. Vom avea la cele şase porţi 25 de scanere, mult mai multe decât la meciul cu FCSB-ul”, a declarat George Tătar, în deschiderea conferinţei de presă.

Președintele FC Bihor a adresat rugămintea ca micii fani ai fotbalului să nu mai dea buzna pe teren, la finalul partidei, căci clubul ar putea fi sancționat pentru asta. „Am o rugăminte pentru spectatori, pentru că am avut discuţii şi cu cei de la Federaţie şi cu cei de la Jandarmerie, dacă se poate, să nu mai intre copii pe terenul de joc la finalul meciului, pentru că suntem pasibili de suspendare. Şi noi ne bucurăm de emulaţia care s-a creat şi îi înţeleg, pe de-o parte, dar sper să ne înţeleagă şi ei pe noi, pentru că altfel pot face rău clubului”, a spus Tătar.

Spectatorii vor avea acces pe stadion de la ora 17:30

Accesul publicului în tribunele stadionului se va putea face cu începere de la ora 17:30, deci cu trei ore înainte de fluierul de început, pe toate cele şase porţi ale Stadionului Iuliu Bodola.

„Putem spune că, pentru noi, regalul fotbalistic început cu FCSB-ul continuă cu acest meci cu Dinamo. Oradea a aşteptat de foate mult timp să vadă două echipe cu nume, cu tradiţie. Pentru acest joc pot să spun că suntem pregătiţi, suntem pregătiţi să ne confruntăm cu un adversar puternic, un adversar de Liga I. Sper să ne pregătim cât se poate de bine şi să facem o figură frumoasă. Există o anumită încărcătură, pentru că totuşi vine Dinamo, nu vine Socodor, iar pe de altă parte trebuie să înţelegem că ei au jucători de primă mână, jucători de Liga I, chiar dacă în campionat nu au rezultatele pe care le aşteaptă conducerea clubului lor. Pentru noi, însă, nu trebuie să existe o presiune, pentru noi trebuie să existe o plăcere şi o degajare continuă în acest joc, pentru că miza cea mai importantă este pentru ei, nu pentru noi. Presiunea nu pe noi trebuie să existe, pentru că pentru noi este un bonus a ceea ce s-a întâmplat până acum la această echipă. Însă ne vom dori mai mult faţă de meciul cu FCSB, pentru că atunci am fost puţin temători”, a declarat, la rândul său, antrenorul principal Florin Farcaş.

Căpitanul Ricardo Farcaş este indisponibil

Din păcate, tehnicianul formaţiei orădene se confruntă cu patru probleme de efectiv înaintea acestui joc. Pe lângă Andrei Gal, Bogdan Vasile şi Marius Hosu, pe lista indisponibililor s-a adăugat acum şi căpitanul Ricardo Farcaş, cel care s-a accidentat în prima repriză a jocului de la Peciu Nou.

„Eu, când am jucat la Dinamo, am prins un grup foarte bun, cu jucători valoroşi, am ieşit campioni. Faţă de echipa de atunci este o mare diferență. Totuși, Dinamo tot timpul o să joace la victorie, indiferent cu ce jucători, pentru că echipa are un spirit aparte”, a declarat şi antrenorul secund al echipei FC Bihor, Dorin Mihuţ, fost jucător al „câinilor roşii”.


Grupa C a Cupei României

Etapa 1
Marţi, 26 septembrie
Dinamo - FCU 1948 Craiova 1-1
SCM Zalău – Oţelul Galaţi  1-4
Miercuri, 27 septembrie
FC Bihor Oradea - FCSB  0-2
Etapa a 2-a
Marţi, 31 octombire 
Oţelul Galaţi – FCSB 1-1
Miercuri, 1 noiembrie
SCM Zalău - FCU 1948 Craiova  0-1 
Vineri, 3 noiembrie, ora 20:30
FC Bihor Oradea - Dinamo 


Clasament:

1. Otelul Galaţi 4 p
2. FCSB  4 p
3. FCU 1948 Craiova 4 p
4. Dinamo  1 p
5. FC Bihor Oradea  0 p
6. SCM Zalau 0 p

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!