Echipa naţională de baschet masculin a României va disputa sâmbătă seara, în Arena "Antonio Alexe", meciul amical din compania reprezentativei similare a Ungariei. Partida cu Ungaria face parte din seria jocurilor amicale cu reprezentativa ţării vecine pe care tricolorii le-au avut programate în această lună.

Mai întâi, duminica trecută, baschetbaliştii naţionalei României au întâlnit în deplasare Ungaria, cedând cu scorul de 58-76. A fost atunci un joc dominat în cea mai mare parte de gazde, care au forţat desprinderea din debut dar nu au reuşit-o decât în sfertul al treilea.

Până atunci partida a fost una fără prea mari realizări individuale. Cu o apărare depăşită mereu, tricolorii nu au putut face faţă adversarului. Din echipa naţională antrenată de Marcel Ţenter au făcut parte şi doi Titus Nicoară, legimitat la CSM Oradea şi fostul jucător al echipei orădene, Lazar Laszlo.

Marcatorii acelui joc au fost Ştefan 14 puncte, Lazar 12, Mandache 10, Nicoară 8, Baciu 6, Silvăşan 3, Drăguşin 3, Popescu 2.

Apoi, joi seara, în Arena "Antonio Alexe" din Oradea, cele două reprezentative s-au întâlnit din nou, dar într-un joc şcoală, fără public, victoria revendind de această dată baschetbaliştilor români, cu scorul de 74-70.

Sâmbătă, de la ora 20, tot în Arena "Antonio Alexe" are loc jocul revanşă cu public dintre cele două prim-reprezentative, intrarea spectatorilor fiind liberă. Echipa naţională de baschet masculin a României se află încă de la sfârşitul lunii iunie la Oradea, unde pregăteşte preliminariile Campionatului European.