Campioana României la polo pe apă, formaţia orădeană CSM Digi, vrea să dea lovitura anul acesta şi pe piaţa transferurilor. Astfel, după ce a fost adus antrenorul maghiar Toth Laszlo, conducerea clubului orădean a negociat şi a reuşit să transfere deja, în această săptămână şi trei jucători de echipă naţională. Este vorba despre Alexandru Ghiban, Andrei Buşilă şi Gheorghe Dunca.

Alexandru Ghiban a evoluat sezonul trecut la Steaua şi, la fel ca ceilalţi jucători, a semnat pentru un an de zile cu CSM Digi. Andrei Buşilă şi Ghiţă Dunca au venit din Ungaria, de la Szolnok şi respectiv Debreţin, unde contractele le-au expirat.

Coducătorii clubului bihorean nu doresc să se oprească însă aici. Oficialii CSM mai sunt în negocieri avansate şi cu poloistul maghiar Csaszar Gyorgy. Despre acesta, preşedintele Florin Birta are numai cuvinte de laudă: "A evoluat la Szolnok anul trecut, este extremă dreapta, stângaci. A fost dorinţa domnului antrenor Toth de a-l aduce la echipă", a declarat Birta.

În urma acestor transferuri, până la sfârşitul acestei luni, orădenii vor renunţa la 2-3 jucători, dintre care unul este maghiar. Sub semnul întrebarii este însă în continuare situaţia lui Tiberiu Negrean, care are o ofertă de transfer. "Încă nu s-a definitivat nimic, dar eu cred ca în proporţie de 80% Tibi va evolua în Ungaria sezonul urmator", a mai spus Florin Birta.

Reunirea lotului echipei campioane de polo, sub comanda noului antrenor Toth Laszlo, va avea loc pe 25 iulie, însă fără jucătorii de la naţională, care sunt prezenţi în China la Campionatul Mondial.