În etapa a treia a Diviziei A2, formaţia orădeană a evoluat sâmbătă la Arad, unde a reuşit să se impună iarăşi la zero. Elevii antrenorului Rodian Achimescu şi-au încheiat conturile cu cei de la Pro Volei Arad în 58 de minute de joc, câştigând cu scorul de 3-0. Pe seturi, voleibaliştii bihoreni s-au impus la 11, 16 şi 19.

Partida a fost începută foarte bine de nou-înfiinţata echipă orădeană, care la un moment dat conducea în primul set cu scorul de 11 la 1. Şi setul al doilea a fost fără emoţii pentru oaspeţi, aceştia aflându-se în permanenţă la conducere şi câştigând în cele din urmă cu 25 la 16.

În setul al treilea, însă, echipa arădeană, care are în lot şi trei jucători crescuţi şi formaţi la Oradea, a început mai bine. A condus cu 4-0, apoi cu 8-2 şi 14-9, însă treptat elevii profesorului Achimescu au revenit, au reuşit să restabilească egalitatea la 15 şi în cele din urmă se impună cu 25-19.

Astfel, formaţia orădeană, după trei jocuri, nu a cedat niciun set în actuala ediţie de campionat şi, chiar dacă este o formaţie nou-înfiinţată, se anunţă cea mai serioasă candidată la promovare din seria vestică a diviziei A2.

"Am început seria jocurilor grele cu acest meci. Era un meci al ambiţiilor, pentru că la Arad evoluează trei foşti orădeni. Băieţii au evoluat însă foarte bine, decişi să-şi adjucede cea de-a treia victorie din tot atâtea posibile. Ne-a fost puţin greu în setul al treilea, dar elevii mei au dat dovadă de caracter şi au reuşit să întoarcă situaţia. Suntem pe primul loc şi, dacă o ţinem tot aşa, ne vom trezi la promovare. Însă din păcate nu avem oamenii necesari care să ne susţină în prima divizie", a declarat Achimescu, făcând referire la susţinerea financiară a echipei.

În confruntarea de la Arad, tehnicianul orădean a utilizat următoarea formulă: Lung, Lelea, Drăgan, Achimescu, Trepieş, Drinceanu şi Fărcanea. De precizat că jucătorul Vlad Trepieş a fost legitimat înaintea disputei de la Arad, el reîntorcându-se la Oradea după ce în sezonul trecut a evoluat la Piatra Neamţ, în divizia A1.

În celelalte partide ale etapei a treia din seria vestică a Diviziei A2 la volei masculin, UMF Cluj s-a impus la Dej, pe terenul formaţiei locale CNE, cu scorul 3-1, Felix Şimleul Silvaniei a câştigat disputa de pe teren propriu din compania formaţiei CSM Câmpia Turzii, cu acelaşi scor 3-1, iar Vartex Vâlcea s-a impus de asemenea cu scorul de 3-1 în faţa formaţiei Avântul Torpi Târgu-Mureş.

În urma acestor rezultate, LPS CSS Bihorul a devenit lider incontestabil în clasament, cu cele 9 puncte acumulate, maximul posibil.