Formaţia orădeană de baschet feminin a Universităţii şi-a adjudecat titlul naţional universitar, după ce a participat în perioada 16-18 mai la Piteşti la turneul final al Campionatului Naţional Universitar şi s-a impus în toate cele patru jocuri disputate.

Elevele antrenorilor Ioana Nistor şi Florin Ganea au câştigat primul joc cu scorul 66-41, în faţa celor de la UNEFS Bucureşti, câştigând apoi şi mai detaşat, cu scorul de 62-29, în faţa formaţiei Univ. Transilvania Braşov.

În meciul trei, baschetbalistele de la Universitatea Oradea au întâlnit UPG Ploieşti, formaţie în faţa căreia s-au impus foarte clar, cu scorul de 69-12, pentru ca în ultima dispută, cea cu Politehnica Bucureşti, să învingă, la un scor ceva mai strâns, cu 66-50.

baschet feminin MVP-ul TURNEULUI Ruxandra Chis.JPGCea mai bună marcatoare dintre orădence la acest turneu a fost Mihaela Adi, autoare a 69 de puncte. Ea a fost urmată de Ruxandra Chiş, cu 51 de puncte înscrise în cele 4 jocuri, Ioana Gavra, cu 44, Patricia Filip, cu 42, Iris Ivanciuc, cu 20 de puncte, Oana Sărăcuţ, cu 19 înscrise, Loredana Ulica, cu 12, şi Eleonora Anei, cu 4 puncte.

Pe lângă titlul de campioană, formaţia Universităţii Oradea a mai obţinut şi două premii individuale, Ruxandra Chiş (foto) fiind desemnată MVP-ul turneului (cel mai bun jucător), iar Mihaela Adi, cel mai bun recuperator. De asemenea, cele două au fost incluse şi în 5-ul turneului (echipa turneului).

În urma acestei performanţe, baschetbalistele de la Universitatea Oradea vor participa la sfârşitul lunii iulie la Campionatul European Universitar din Olanda, de la Amsterdam.