Folosind banii adunaţi de la orădeni în campania "O cană de fericire", clubul Rotaract a reuşit să facă mai uşoare zilele de şcoală ale celor copiii cu deficienţe de vedere din oraş.

Mai precis, membrii clubului au cumpărat aparate pentru cei 8 copiii nevăzători care învaţă la centrul Cristal şi pentru cei 3 copiii cu boli similare de la Liceul Teoretic German "Friedrich Schiller". Mulţi din aceşti copii provin din familii sărace, care nu-şi permit să le cumpere echipamentele necesare.

Astfel, centrul Cristal are de acum o tablă magnetică specială pentru nevoile copiilor nevăzători, o maşină de scris Braille pentru unul dintre copii, câte un cubaritm - dispozitiv pentru calculul matematic - pentru cinci copii şi câte o trusă specială de geometrie pentru toţi copiii centrului.

Luni, membri ai clubului şi parteneri ai proiectului s-au deplasat la centrul Cristal pentru a le distribui copiilor aparatele comandate pentru ei de la distribuitori de specialitate.

"Deoarece orădenii au fost neaşteptat de darnici, am reuşit şi dotarea Liceului Teoretic German "Friedrich Schiller" cu o maşină de scris Braille şi câte o trusă specială de geometrie pentru cei 3 copii cu probleme de vedere care studiază acolo", se arată într-un comunicat Rotaract.

Toţi banii necesari echipamentelor au fost adunaţi între 6 şi 22 decembrie, la chioşcul Rotaract de pe Corso, unde voluntarii clubului au vândut ceai cald, cafea ori vin fiert.